Robbantással fenyegetőzött az újpesti férfi, saját magára hívta ki a TEK-et

  •  
  •  
  •  

Elrendelték annak az újpesti férfinak a letartóztatását, aki még hétfőn terrortámadásokról – többek között a bécsi főpályaudvar felrobbantásáról – küldött fenyegető leveleket a rendőrségnek – írta az MTI a Budapest Környéki Törvényszék csütörtöki közleményére hivatkozva.

A 27 éves férfi hétfőn több e-mailt küldött az Országos Rendőr-főkapitányságnak, a Készenléti Rendőrségnek, a fővárosi kerületi rendőrkapitányságoknak, a Váci- és a Győri Rendőrkapitányságnak, melyekben azt állította, lőfegyverrel és lőszerrel rendelkezik, „éjjel lángba borítja és felrobbantja a várost”, illetve a Hámász nevében tervez terrortámadásokat és kérte, küldjék ki lakcímére a bevetési osztályt, a TEK-et. Az egyik leveléhez képet is mellékelt egy lőfegyvernek látszó tárgyról – számol be a police.hu.

fotó: police.hu

A rendőrök mindössze pár óra alatt elfogták a terrortámadásokkal fenyegetőző férfit a IV. kerületi lakásán. A gyanúsított tettét igen különös módon magyarázta, állítása szerint csak viccelni akart, a tréfához kedvenc zenekara, a Hooligans Lángba borítom a várost című dalából nyert inspirációt, továbbá kíváncsi volt rá, hogyan érkeznek ki a kommandósok az otthonához. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a férfit őrizetbe vették, ellene terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés gyanúja miatt indult eljárás.

A bíróság a fenyegetések súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, továbbá arra, hogy tettét folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt, továbbá ismétlődően követte el, a gyanúsított letartóztatásáról döntött. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal részben egyetértve elrendelte a letartóztatását legfeljebb egy hónapra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben.

ÚN

, , , , ,