Szabadtéri fúvóskoncertet adtak az Erkel Gyula és a Hubay Jenő zeneiskolák növendékei

  •  
  •  
  •  

Közös szabadtéri koncertet adtak Újpest szívében, a Városháza melletti téren az újpesti Erkel Gyula Zeneiskola és a XV. kerületi Hubay Jenő Zeneiskola rézfúvósai május 23-án koraeste. Az ingyenes fellépésen ismert filmzenék és klasszikus slágerek szólaltak meg a tehetséges nebulók előadásában.

A zeneiskolák együttműködésével zajló szabadtéri rézfúvós koncertek hagyománya a Covid-járvány miatt szakadt meg néhány évvel ezelőtt, idén azonban, Újpest és Rákospalota összefogásával, sikerült feléleszteni az eseményt.

A Hubay Jenő Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola fúvós és ütőhangszeres növendékeiből alakult „kis” fúvószenekar Schwartz Balázs vezényletével játszott az újpesti közönségnek; műsoruk nagy részében közismert filmzenéket adtak elő, felcsendültek egyebek mellett A hét mesterlövész, a Blues Brothers és a Grease dallamai.

A szomszéd kerület rézfúvós büszkeségeit követték a „helyi” zenészpalánták, az Erkel Gyula Újpesti Zenei Alapfokú Művészeti Iskola fúvós együttese, akiket Balázs András, az iskola tanára (és egykori növendéke) dirigált. Ők szintén népszerű dallamokkal készültek, előadásukban egyebek mellett Michael Jackson egyveleg és a Ponyvaregény legemlékezetesebb dallamai is helyet kaptak.

Az időjárás miatt − az Erkel Zeneiskola műsora közben leszakadt az ég és elöntötte a Szent István teret az eső − a hangverseny végül az Ifjúsági Ház színháztermében fejeződött be, a közönség azonban így is kellemes és emlékezetes élménnyel lett gazdagabb. Természetesen ugyanennyire emlékezetes marad az esemény a zeneiskolák tanulói számára, akiknek külön kihívást jelentett, hogy nem egy jó akusztikájú koncertteremben, hanem a szabadban kellett számot adniuk tudásukról és tehetségükről.

RD

, , , ,