Szájer József elismerte: ő a brüsszeli szexbotrány magyar érintettje

  •  
  •  
  •  

Közleményben reagált Szájer József azokra a sajtóinformációkra, amelyek arról számoltak be, hogy egy azóta már lemondott magyar európai parlamenti képviselő is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel a vírushelyzetre vonatkozó korlátozások megszegése miatt. Sajtóhírek szerint a politikus az ereszcsatornán próbált menekülni az egyenruhások elől.

“A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam. A rendőrségi igazoltatás után jeleztem, hogy képviselő vagyok, mert igazolvány nem volt nálam, a rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítettek, majd hazavittek.

Kábítószert nem fogyasztottam, a rendőrségnek helyben felajánlottam, hogy készüljön hivatalos teszt, de ezt nem tették. A rendőrség szerint extasy tablettát találtak. Az nem az enyém, arról hogy ki és miképp helyezte el nincs tudomásom. A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem.

Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom”

– kommentálta a történteket a fideszes politikus.

A belga sajtó szerint a péntek este, egy bár első emeletén tartott csoportos szexbulin 25-en vettek részt, főként férfiak. Az orgián a belga sajtó értesülései szerint drogot is találtak a hatóságok.

Szájer József a napokban jelentette be, hogy lemond európai parlamenti képviselői tisztségéről.

A kormánypárti politikus a jövőben “szellemi területen” kívánja folytatni a munkáját.

“Döntésem egy hosszabb ideje tartó gondolkodás végére tesz pontot. A lemondás nincs összefüggésben az európai színtéren most zajló, minden eddiginél ádázabb küzdelem tartalmával. A mostani vitában egyetértek a magyar kormány álláspontjával, azt támogatom”

– fűzte lemondási szándékához a fideszes politikus, aki közölte, hogy lemondása 2020. december 31-ével hatályos.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja az MTI-hez eljuttatott közleményben Szájer József lemondása után úgy fogalmazott: szomorúan fogadták a politikus döntését.

“Mi, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának tagjai a magunk és a teljes politikai közösségünk nevében köszönetet mondunk Szájer Józsefnek, akinek döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyet az európai politikai színtéren”

– írták, hozzátéve:

“Szájer József politikai hitvallása, Magyarország szuverenitásának és a magyar polgárok érdekeinek megalkuvás nélküli képviselete olyan értékek, amelyek a továbbiakban is a képviselőcsoport alapelveiként szolgálnak.”

, , , , , , , , , ,