“Szállj költemény, szólj költemény” – átadták a képzőművészeti pályázat díjait

  •  
  •  
  •  

Ünnepélyes díjátadóval nyílt meg a „Szállj költemény, szólj költemény” képzőművészeti pályázat győztes alkotásaiból rendezett kiállítás az Ifjúsági Házban. Az újpesti diákok munkáit június elejéig tekinthetik meg az érdeklődők.

A magyar költészet napja alkalmából meghirdetett pályázat díjátadójára és a kiállítás megnyitójára a jeles napon, április 11-én került sor. A pályázatra újpesti általános- és középiskolás tanulók nevezhettek, akiknek Erdős Virág, Parti Nagy Lajos, Simon Márton vagy Tóth Krisztina egy szabadon választott verséhez kellett kreatív illusztrációt készíteniük szintén általuk választott technikával. A képzőművészeti pályázat így a januári magyar kultúra napi szavalóversenyhez is kapcsolódott, ahol a felsorolt négy kortárs szerző verseit adták elő a diákok.

fotó: Várai Mihály

A „Szállj költemény, szólj költemény” pályázatra rengeteg, szám szerint kb. négyszáz nevezés érkezett, a zsűrinek nem volt könnyű dolga a győztesek kiválasztásával. Az évfolyamonként (elsőtől tizenkettedik osztályig) kiosztott dobogós helyezések mellett különdíjakat is átadtak a legjobb festészeti, grafikai, digitális grafikával-, illetve képregény technikával készült alkotásoknak. A kiállítást Szász Regina képzőművésztanár nyitotta meg, aki az oklevelek és tárgyi jutalmak átadásában is segédkezett.

A győztes alkotásokból rendezett kiállítás június 2-ig tekinthető meg az Ifjúsági Ház színháztermében, emellett több mint száz, a zsűri által figyelemreméltónak tartott, de díjban nem részesült pályamű is látható, utóbbiakat a földszinti galériában tették közszemlére április végéig.

RD

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

, , , ,