•  
  •  
  •  

Jól haladnak a kivitelezési munkálatok Főtér-parkban, egyre látványosabb a kivitelezés. Nyár végére, ősz elején átadásra is kerülhet városunk szívében épülő új park.

A sétányok nyomvonalai már jól látszódnak, kijelölésre kerültek a telepítendő fák ültetési helyei, sőt már feltöltötték őket jó minőségű termőfölddel is. Jelen pillanatban fektetik az öntözőrendszer vezetékeit – mondta el lapunk megkeresésére dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Jelen és múlt összekapcsolódása

Az Újpesti Piac mellett megvalósuló Főtér-park, tökéletesen illeszkedik a dr. Trippon Norbert alpolgármester kezdeményezésére és vezetésével 2010-ben megvalósult, Újpest történelmi rangjához méltó főteréhez, amely számos, színvonalas rendezvénynek adott már otthont. Az új közparkban több mint 5000 négyzetméternyi füves terület, több mint 100 fa, 770 négyzetméteren ültetett cserje és virág lesz.

A különleges hangulatról biodiverz felületek, zöldfal, vízjáték és egy kisebb levendulás gondoskodik majd. A gyalogos közlekedést sétálóutak teszik lehetővé, az Egek Királynéja Nagytemplom előtti fő közösségi rész mellett pedig kisebb kiteresedések, pihenőpontok lesznek kialakítva a park egész területén a régi főtér hangulatához illeszkedő padokkal, egyéb ülőalkalmatoságokkal, sakkasztalokkal, ivókutakkal, napvitorlákkal.

A terület közvilágítása is megújul a kivitelezés során. A közbiztonságra térfigyelő kamera is vigyázni fog.

“A Főtér-park, ha elkészül évtizedekre meghatározza majd a Szent István tér hangulatát. Remélem, hogy az újpestiek örülni fognak majd az új közparkunknak”

– tette hozzá dr. Trippon Norbert alpolgármester.

, , ,