•  
  •  
  •  

A hagyománynak számító Tavaszi Sportpartival rajtolt el az újpesti sportszezon április 20-án szombaton. A Bánka Kristóf Sportközpontban ezúttal is látványos bemutatók, kispályás focibajnokság és megannyi sportolási lehetőség várta a kicsiket-nagyokat, és természetesen a mindig népszerű főzőverseny sem maradhatott el.

A szeszélyes áprilisi időjárás sem tántorította el a sportszerető újpestieket, akik ezúttal is rengeteg sportot − egyebek mellett falmászást, buborékfocit, röplabdát, asztaliteniszt és airsoft lövészetet is − kipróbálhattak. A gyerekek emellett szokás szerint különböző sportos feladatok teljesítésével pontokat gyűjthettek, melyeket aztán hasznos ajándékokra válthattak be. A kicsiket továbbá kézműveskedés, arcfestés és bohóc is szórakoztatta.

fotó: Várai Mihály

Az UTE különböző szakosztályai, illetve a kerületben működő egyéb sportakadémiák- és egyesületek látványos bemutatókkal készültek, hogy kedvet csináljanak egy-egy sportághoz a gyerekeknek, kamaszoknak vagy akár a felnőtteknek. Az érdeklődők láthattak ju jitsu harcművész bemutatót a Vihar Tigris SE jóvoltából, kick-boxot a Zrínyi Miklós Akadémiától és táncos produkciókat a Lilkó Fitness & Dance és a Cypher Town Hip-Hop Tánciskola és Fesztivál prezentációjában. Az UTE vívó szakosztályának növendékei tőr- és párbajtőr bemutatót tartottak, az ÚSC aerobicosai pedig koreográfiákat adtak elő. Az Újpest Bulldogs Amerikai Futball Club bemutatta, hogyan ugranak szó szerint egymásnak az idehaza is egyre népszerűbb sportág művelői a pályán.

A hagyományoknak megfelelően a felnőttek kispályás labdarúgó-bajnokságon mérhették össze tudásukat és természetesen idén is megrendezték a kerületi amatőr szakácsok bográcsos főzőversenyét. A lelkes csapatoknak ezúttal sertéscomb, paradicsom és petrezselyem felhasználásával kellett kreativitásukat és főzőtehetségüket igénybe véve egy-egy szabadon választott fogással előrukkolniuk. A kerületi intézmények színeiben versenyző és a civilekből álló csapatokat külön díjazta a zsűri, előbbiek közül az Újpesti Szakrendelő Traumatológia csapata, utóbbiak közül pedig a Keménymag csapat vihette haza a legfinomabb ételért járó elismerést.

fotó: Várai Mihály

A sok nevetéssel és még több mozgással telt szombat délelőtt-koradélután csak a kezdetét jelentette a sportos újpesti tavasznak. Április 27-én szombaton egész napos kihívás várja a sport szerelmeseit, ugyanis kerületünk is csatlakozott az országszerte húsz helyszínen meghirdetett Futókörök Napja eseményhez, május 11-én szombaton pedig elrajtol a jubileumi, negyedszázados születésnapját ünneplő Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztivál Káposztásmegyeren.

RD

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

fotó: Várai Mihály

, , ,