Több mint 10 ezer, javarészt idős ember bulizhat az Apostolra koncerttilalom idején

  •  
  •  
  •  

„A hatályban lévő jogszabályok értelmében, a 2020. augusztus 28-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Apostol 50 koncert, létszámkorlátozás nélkül, zárt térben megtartható, mivel ez az esemény, olyan rendezvénynek minősül, amely ültetett nézőtérrel rendelkezik”írja Facebook-oldalán a Broadway Jegyiroda.

A rendezvényen még a maszk használata is csupán „ajánlott”, de nem kötelező. A cég hangsúlyozza, hogy a helyszínen kiemelten ügyelnek a higiéniára, rendszeresen fertőtlenítik majd a felületeket, a biztonságiakon maszk lesz, és kézfertőtlenítőket tesznek majd a bejárathoz. Felhívják a figyelmet a 1,5 méteres védőtávolság betartására is, ám csak „a sorban állások alkalmával a beléptetéskor, a büfében és a mosdókban”. Az ülőhelyek között ugyanis minden bizonnyal nem hagynak üresen székeket, hiszen a rendezvényt létszámkorlátozás nélkül tartják meg.

 

 

A tegnapi Kormányinfón bejelentett döntés értelmében augusztus 15. után sem lehet 500 főnél népesebb zenés-táncos rendezvényt tartani. Arról sem Gulyás Gergely, sem más kormányzati tisztségviselő nem beszélt, hogy az ültetett koncertekre ez nem vonatkozik, ám a kommentekben a Broadway Jegyiroda leszögezi: a jogszabályoknak megfelelően járnak el.

A helyszín befogadóképessége több mint 12 ezer fő, a népszerűsége csúcsán a hetvenes-nyolcvanas években járó Apostol közönségének nagy része pedig valószínűleg a koronavírus által leginkább veszélyeztetett idősebb korosztályból fog állni.

Kásler Miklós miniszter döntése nyomán a Nemzeti Kulturális Alap 8 millió forint támogatást adott „az Apostol együttes 50 éves jubileumi koncertjéről cd készítésére és a Papp László Budapest Sportaréna állami eseménynapként történő biztosítására”.

A Papp László Sportaréna honlapjára kattintva egyébként jelenleg is ez a szöveg jelenik meg:

„Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.03.11-i kormányrendelet alapján, a kihirdetett veszélyhelyzet miatt a Papp László Budapest Sportaréna jelenleg zárva tart.”

 

 

, , ,