•  
  •  
  •  

Négy személygépkocsi és egy menetrendszerűen közlekedő 20E autóbusz ütközött egymásnak a Rózsa utcában, a Görgey Artúr utcai kereszteződés közelében január 22-én hétfő este. A súlyos és tragikus balesetben egy személy életét vesztette.

A beszámolók szerint a két autó és a busz a piros lámpánál várakozott, amikor egy személyautó szabályosan lekanyarodott, szemből azonban egy másik autó nagy sebességgel váratlanul belerohant. A két jármű olyan erővel ütközött egymásnak, hogy a kanyarodó autó egészen a járdáig elsodródott. Mások szerint a vétlen gépkocsi a busz mögött várakozott, amikor hátulról belerohant a balesetet okozó sofőr.

A vétlen sofőr egy 14 éves lányával utazó édesapa volt, aki beszorult a járműbe, ezért a műszaki mentést végző fővárosi hivatalos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki. A mentők megpróbálták újraéleszteni, a férfi azonban a helyszínen belehalt sérüléseibe. A lánynak a hírek szerint nem esett komolyabb baja. A mentésben részt vettek az újpesti önkéntes tűzoltók is.

A balesetet okozó sofőr megsérült, de segítségnyújtás nélkül elmenekült a helyszínről. A rendőrség most is nagy erőkkel keresi a vétkes férfit, aki egyes szemtanúk szerint ittas is lehetett.

ÚN

, , , ,