Új, Budapest legnagyobb, kerítéssel határolt kutyafuttatója a Görgey útnál!

  •  
  •  
  •  

Évek óta fennálló konfliktusos helyzet, hogy a Semsey Parkban, a futókör belső zöldterületét egyszerre használják a kutyások, illetve a kisgyermekes családok, a futók és a sportolni vágyók. Erre keresett, és úgy néz ki talált is megoldást az önkormányzat – tudtuk meg Trippon Norbert alpolgármestertől.

A kialakult helyzet már évek óta nagy feszültséget generál az ott élők között. Erről és a lehetséges megoldásokról beszélgettek egy lakossági fórum keretében városvezetőink dr. Trippon Norbert és Czigler László alpolgármesterek, Szécsi Péter Pál önkormányzati képviselő, illetve Pataki Gábor az Állatvédelmi Járőrszolgálat vezetője. Úgy néz ki, lesz win-win megoldás a helyzetre.

A lakossági fórumon az ott lévők egyetértésével megállapodtak abban, hogy egy új, több mint négyezer négyzetméteres, kerítéssel határolt kutyafuttatót alakítanak ki a Görgey úti szabad kutyafuttató területén, ezzel biztonságossá téve a gazdik és kutyák ott tartózkodását.

Czigler László

Lesz három darab zsilipes kapu, padok, kutyaürüléktartók és napelemes térlámpák is, hogy sötétben is biztonságos legyen a futtató.

Hivatalosan is Piknik Park lesz a futókör közepén lévő zöldterület, kutyát sétáltatni ott nem lehet majd a jövőben. Tiszta, pisimentes füvön lehet majd piknikezni, a gyermekeknek játszani, a sportolni vágyóknak pedig sportolni. A kutyatartók további kérésére pedig földcserét is végrehajtanak a Brutus kutyafuttatón.

Trippon Norbert

“Az új, nagy kutyafuttató várhatóan október közepéig megvalósul. Remélem, hogy ezzel a megoldással, mind a kutyatartók, mind pedig a környéken élő családosok és futók is elégedettek lesznek. Érdemes volt közösen időt szánnunk a beszélgetésre”

– teszi hozzá dr. Trippon Norbert alpolgármester.

, , , , ,