•  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata a közbiztonság javítása és a biztonságos közúti közlekedés érdekében három traffiboxszal és egy sebességmérő műszerrel támogatja a kerületi rendőrkapitányság munkáját − adta hírül Czigler László várostervezésért, közbiztonságért és rendészetért felelős alpolgármester a közösségi oldalán.

Az ún. traffibox tulajdonképpen egy fém kalitka, melybe egyetlen mozdulattal bele lehet pattintani a sebességmérő műszert. Az így telepített készülék állvány nélkül működik, elég, ha kiteszik, bekapcsolják, és a műszer önállóan méri az előtte elhaladók sebességét. Ez a megoldás egyszerre hatékony és költséghatékony, hiszen kevesebb erőforrást igényel a hagyományos traffipaxokhoz képest.

fotó: Czigler László facebook-oldala

A három traffiboxszot a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya által jóváhagyott, kritikus pontnak számító helyszíneken, a Külső Szilágyi úton, a Fóti úton, illetve a Váci úti Megyeri Csárda és a 2/A számú út kereszteződése közötti szakaszon kerülnek kihelyezésre. Az intézkedés jelentős mértékben hozzájárulhat a közlekedési szabályok jobb betartásához és csökkentheti a balesetek kockázatát.

ÚN

, ,