Új tornacsarnokban tarthattak évzárót

  •  
  •  
  •  

A Fóti úti angol tagozatos általános iskola új tornacsarnokában sorakozhattak fel május 28-án a Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia sportolói. A nagyszabású seregszemle több volt egy egyszerű évzárónál, hiszen az akadémia legkiválóbb kosarasai és edzői nemcsak az idei, de a tavalyi szezonban nyújtott teljesítményükért is most vehették át a megérdemelt elismeréseket, Dallos Andrea jegyző és Déri Tibor polgármester jelenlétében. Itt találkozhattak az elmúlt két év all star csapatai is, ebben a létesítményben először.

„2018-ban kezdődött a tornacsarnok építése, amely 2021 augusztusában kapott használatba vételi engedélyt. Ezt követően olyan hibák is keletkeztek benne, amelyek megakadályozták, hogy a gyerekek – akik számára tulajdonképpen épült – birtokba vehessék”

– mondta el az Újpesti Naplónak Déri Tibor. A polgármester azt is elárulta, hogy idén májusban az üzemeltető Klebelsberg Központ (KLIK), az önkormányzat, a beruházó és a sportegyesület megkötötte azt a négyoldalú üzemeltetési szerződést, amely szavatolja, hogy a kosarasok nyugodtan és rendeltetésszerűen tudják majd használni az épületet, úgy, hogy a környéken élőket se zavarják.

(Fotó: Várai Mihály / Újpest Média)

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a komplexum a TAO-törvény miatt egy ideig még a beruházó tulajdonában marad, ám később az önkormányzat könyveibe kerül, az üzemeltetője az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, de a fenntartásából a kosársuli is kiveszi a részét. A létesítményt délután 4-ig a Fóti úti iskola, utána pedig a kosársuli növendékei használhatják majd.

„Egy 24 éves álmunk válik most valóra azzal, hogy hivatalosan ma először vehetjük birtokba ezt a csarnokot, ahol NB I. A-s női és NB I. B-s férfi csapatot is tudunk majd indítani”

– nyilatkozta a nemrég életműdíjjal jutalmazott, 328-szoros válogatott és olimpikon kosárlabdázó, Kiss Lenke.

A sportlegenda elmondta, hogy az épületben még nem tarthatnak edzéseket, ehhez előbb el kell végezni a szükséges karbantartási munkálatokat, de reméli, hogy a nyári edzőtáborukat már a csarnok falai között bonyolíthatják le.

Kiss Lenke (Fotó: Szabó Csaba / Újpest Média)

„A gyerekek és az edző kollégák is eleinte félve léptek be ide, és elcsodálkoztak a terem méretein. Itt egy centerpálya a lelátókkal komoly hatást fog majd gyakorolni és remek hangulatot is teremt”

– tette hozzá Kiss Lenke, kiemelve, hogy az edzésekhez a nagypályán keresztben elhelyezkedő, egymástól elválasztható két kisebb pályát is igénybe lehet majd venni.

Kiss Lenke szerint a gyerekek és az edzők is nagyon lelkesek, és minden lehetőség adott ahhoz, hogy a mostani rövidebb hullámvölgy után, a tornacsarnok birtokba vételével, illetve öt másik újpesti tornaterem felújítását követően, végre alulról építkezve teremtsenek ismét fényes jövőt a jövőre 25 esztendős Kosárlabda Akadémia számára.

Tervekből pedig nincs hiány, hiszen az egyesület jövőre például az egész Kárpát-medencére ki szeretné terjeszteni azt a Baskin névre keresztelt programot, amelynek keretében sérült és ép gyermekek kosarazhatnak együtt, és amit az előző évadban egyelőre csak Szlovákia–Magyarország viszonylatban sikerült megrendezni.

, , , , , , ,