Új ügyfélfogadási rend a polgármesteri hivatalban

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat közleményében mindenkit arra kér, hogy

“csak az jöjjön személyesen ügyfélfogadásra, akinek ügyintézése halaszthatatlan”.

Az ügyintézés elsősorban az István út 15. szám alatt található ügyfélszolgálaton zajlik, melynek telefonszáma: +36-1-231-3235.

Szociális, és lakásügyekben az ügyintézésre a Szociális Osztály ügyfélszolgálatán van lehetőség, melynek elérhetősége: Király utca 12-14., telefonszáma: +36-1-231-3178.

A Polgármesteri Titkárság mindenkit arra kér, hogy a polgármesteri hivatallal elsősorban telefonon, e-mailben vagy elektronikus ügyintézés formájában tartsa a kapcsolatot.

A kommüniké felhívja a figyelmet, hogy:

  • Az ügyfélszolgálat István út 15. szám alatt található helyiségében egyszerre legfeljebb két ügyfél;
  • a Király utca 12-14. szám alatt található helyiségében egyszerre legfeljebb tíz ügyfél tartózkodhat.

Kérik továbbá, hogy az ügyintézés során, hogy a várakozó ügyféltársaitól legalább 1,5 méteres biztonsági távolságot tartson.

A polgármesteri hivatal bármely más helyiségében csak rendkívüli esetben, előzetesen egyeztetett időpont alapján lehet személyesen ügyfelet fogadni. Ez kiemelten vonatkozik az Anyakönyvi Osztályra érkező ügyfelekre (az Anyakönyvi Osztály elérhetősége: telefon:+36-1-231-3123, email: anyakonyv.oszt.@ujpest.hu).

A polgármesteri hivatal épületében a hivatalban dolgozókon és az ügyfeleken, hivatalos ügyben érkező személyeken kívül – az ügyfél kiskorú gyermekének kivételével – más személy nem tartózkodhat.

A házasságkötési szertartásra érkezők létszáma a házasságkötő teremre és annak előterére vonatkozóan, a kormányrendelet alapján kizárólag csak 100 főig engedélyezett. Magyarország terültén kívülről – kiemeleten az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről – érkezett magyar és nem magyar állampolgárok a házasságkötő terembe és a hivatalba nem léphetnek be.

Az ügyintézésről általánosságban érdemes még tudni, hogy a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek. Így, ha valakinek épp most jár le személyazonosító igazolványa, jogosítványa, lakcímkártyája… stb., ráér ezek megújítását elintézni.

, ,