•  
  •  
  •  

A Mol-csoport többségi tulajdont szerzett az Újpest FC-t üzemeltető kft.-ben. A patinás labdarúgóklub az elmúlt tizenhárom évben a belga Roderick Duchatelet tulajdona volt. A szerződést a felek aláírták, ennek értelmében a tényleges tulajdonosváltás várhatóan április végén történik meg.

Véget ér a Duchatelet-éra

Ennél biztosan jobb időszakban reménykedtek Újpesten, amikor 2011-ben a belga üzletember, Roderick Duchatelet megvásárolta a nagy múltú futballklubot. Az azóta eltelt tizenhárom évben a lila-fehérek ugyan háromszor is megnyerték a Magyar Kupát, a bajnokságban viszont csak egyszer, a 2017/18-as idény végén zártak dobogón, annak is a harmadik fokán. Az Újpest szurkolói sosem fogadták el igazán a belga tulajdonost, a legrosszabb talán a hírhedt címervita idején volt a viszony Duchatelet és a drukkerek között. A belga üzletember aláírta a klub eladásáról szóló papírokat, azonban a következő hónapokban még ő dönt a csapat körüli kérdésekben.

Roderick Duchatelet (fotó: Nemzeti Sport)

A MOL célja, – áll a közleményben – hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban.

Nem volt meglepetés: miután bejelentették, hogy a belga tulajdonostól a MOL-csoport egyik leányvállalata megvásárolta az Újpest FC többségi tulajdonát, csak idő kérdése volt, hogy a minden idők egyik legsikertelenebb szériáját (9 meccs, 1 pont), produkáló vezetőedzőtől, Nebojsa Vignjevicstől mikor köszönnek el.

Mészöly Géza ismét a lila-fehérek kispadján (fotó: Újpest FC)

Mészöly Géza irányítja a lila-fehéreket

Először éppen 20 éve, 2004 februárjában lett az Újpest FC vezetőedzője, és az idény végén csupán egyetlen ponttal maradtak le az aranyérmes Ferencváros mögött. A következő szezonban ezúttal a dobogóról csúszott le éppen az együttes. Mészöly Géza második visszatérésére 2010-ben került sor és az idény végén a 6. helyre kormányozta az Újpestet. A Megyeri úton (is) nagy népszerűségnek örvendő szakember a kinevezését követően a következőket nyilatkozta az Újpest FC honlapjának:

“Fantasztikus, bizsergető és nagyon jó érzés, hogy ennyi év után újra lehetőséget kaptam. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy sikeres csapatunk legyen. Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható.”

Gergely Gábor

, , , , ,