Újpesten is tiltakoznak a kormány megszorításai miatt

  •  
  •  
  •  

Molnár Tibor és Szecsődi Tamás képviselők határozati javaslatot küldtek Déri Tibor polgármesternek és az újpesti képviselő-testületnek, melyben tiltakoznak a kormány önkormányzatok működését ellehetetlenítő intézkedései ellen.

A momentumos képviselők a legnagyobb közösségi oldalon megjelentetett közleményükben felhívják rá a figyelmet, hogy a helyi vállalkozások által befizetett adók összege jelentősen visszaesik, miközben Újpesttől a kormányzat ezen felül is súlyos összegeket vesz el . A Fidesz-közeli vállalkozások ugyanakkor több tízmilliárd forintos támogatásokat kapnak a kormánytól.

Ahogy arrról az Újpest Média is beszámolt, Soproni Tamás, a Momentum fővárosi frakcióvezetője kezdeményezte, hogy a párt minden budapesti kerületben szavaztassa meg, hogy a fideszes képviselők támogatják-e az önkormányzatokat érintő megszorításokat. Az akció célja, a fideszes képviselők színvallásra kényszerítése. A kormány többek közt a gépjárműadó elvonásával, az ingyenes parkolás miatti bevételkieséssel és az önkormányzati szolidaritási hozzájárulás megemelésével sújtja az önkormányzatokat.

, , ,