Folytatódik az Újpesti Megbecsülés Program – 6000 forintos utalványt kapnak gyermekenként az újpesti családok

  •  
  •  
  •  

Tavaly ősszel az Újpesti Megbecsülés Programban 6000 forint értékű utalványt kapott valamennyi, a kerületben élő nyugdíjas személy. Idén tavasszal kibővíti a programot az önkormányzat, a nyugdíjasok mellett gyermekenként 6000 Ft-os utalványban részesülnek az újpesti családok is.

A képviselő-testület elé terjesztett költségvetési javaslat alapján 360 millió forint fedezettel idén tavasszal is biztosítani fogja Újpest Önkormányzata minden nyugdíjasnak a 6000 forintos, Újpesti Piacon felhasználható vásárlási utalványt, de az Újpesti Megbecsülés Program kibővítésével minden 18 éven aluli újpestinek is járni fog az ugyanekkora értékű utalvány – írja közösségi média oldalán dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Vagyis, amelyik családban egy gyermeket nevelnek, ott 6000 forint, két gyermek után 12 000 forint, három gyermek után 18 000 forint értékű utalványt biztosít az önkormányzat. Így közel 22 ezer nyugdíjas vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő újpesti és több mint 15 ezer gyermek és fiatal kap segítséget. A tervek szerint az utalványokat májusban vehetik át az arra jogosultak, a pontos részletekről az önkormányzat később ad tájékoztatást.

„Bízom benne, hogy a képviselő-testület a héten elfogadja a 2024. évi költségvetés rendeletét, mely a fedezetet biztosítja az Újpesti Megbecsülés Programra, valamint a szükséges rendeletalkotásokat is elvégzi a program megvalósítása érdekében.” – zárja sorait dr. Trippon Norbert.

ÚN

, ,