Újpesti rendőrök mentették ki a lángba borult autó sofőrjét

  •  
  •  
  •  

Április 13-án szombaton reggel fél 8 körül villanyoszlopnak ütközött és kigyulladt egy autó a XIII. kerületben, a Váci út és a Forgách utca kereszteződésénél. Varga Brigitta százados és Moravszki Dávid őrmester éberségének köszönhető, hogy nem történt emberéletet követelő tragédia.

Az újpesti rendőrök épp a kereszteződésben álltak az autójukkal, amikor látták, hogy a szemből jövő autó nekicsapódik a villanyoszlopnak. A becsapódás után azonnal odasiettek a sérült járműhez, melynek sofőrje eszméleténél volt, próbálta kinyitni az ajtót. Kihúzták a férfit az autóból, amely másodpercekkel később lángba borult, majd egy biztonságos helyre fektették. A kimentett sofőrt a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba − írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

fotó: Várai Mihály

A szénné égett autó roncsait elszállították a helyszínről. A villanyoszlopból csak egy csonk maradt, a nagy hőtől az egyik közeli üzlet ablaka is megrepedt. A hatóságok egyelőre még vizsgálják, mi okozhatta a tragédiát.

Varga Brigitta századost (akkor még törzszászlóst) tavaly februárban a Rendészeti Országos Rendőrkapitány-helyettes az „Iskola rendőre” programban 2022. évben nyújtott kiemelkedő tevékenységéért elismerésben részesítette a VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon.

ÚN

, , , ,