•  
  •  
  •  

Felcsobbant a Szent István téri szökőkút a Városháza mellett. Használni azonban csak körültekintően ajánlott! A melegebb napokon a hűsölés a szökőkút helyett inkább az árnyékos padon javasolt, mivel nem csak balesetveszélyes, de az egészségre is ártalmas lehet.

Június 27-én újra beindult az Újpest központjában található szökőkút! A jó időben ez sokakat – főleg gyerekeket – csábít egy kis pancsolásra. A fürdőzés azonban semmiképpen sem ajánlott, ugyanis a csúszós kő balesetveszélyes és a víz minősége sem alkalmas erre. A kút egy 10 m3-es tartályból nyeri vizét, ami egy keringtető rendszer segítségével cirkulál. A környezetbarát kialakítás révén így csak 2-3 havonta van szükség vízcserére. A nagyobb szennyeződésektől persze folyamatosan tisztítják a vizet egy szűrő segítségével, ez azonban a fertőzésektől nem véd.

 


Elővigyázatosan!

Gombás betegségeket, vírusos bőrbetegségeket, a víz lenyelése esetén pedig hasmenést is elkaphatnak a vízben fürdőzők. Minél több időt tölt valaki a vízben, annál nagyobb veszélynek van kitéve, így a csobogókat inkább csak távolról javasolt megcsodálni.

, , ,