•  
  •  
  •  

Hamarosan befejeződnek a Tavasz utcai Közösségi Tankert kivitelezési munkálatai, így lassan megnyílik a lehetőség 40 újpesti lakosnak arra, hogy kipróbálhassa a városi kertészkedést – tudtuk meg Trippon Norbert alpolgármestertől.

Az első közösségi tankert az Izzó Lakótelepen, az Ugró Gyula Sor 17. számnál lévő területen valósult meg még tavaly. A tankertben 22 magaságyásban kezdhették meg a szakmai munkát az akkor sikeresen pályázók. A tankert igazi siker lett nemcsak a kertben kertészkedők, hanem az újpesti lakosság körében is.

Trippon Norbert

Ezért Újpest Önkormányzata megkereste a következő helyszínt, ahol már egy dupla akkora, összesen 40 ágyásos közösségi tankertet alakítanak ki. A magaságyásokra a pályázat június 10-én elindult, az Újpesti Városgondnokság egészen június 26-a éjfélig várja a pályázatokat, melyet idén a www.kozossegitankert.hu oldalon lehet benyújtani egy adatlap kitöltése útján.

„A városi kertészkedésbe egyre többen fognak bele. Egy ablak vagy erkély tökéletesen elég. Jómagam is nevelgetek balkonládákban otthon zöldségeket és fűszernövényeket. A közösségi tankertek létrehozásával az a célunk, hogy megmutassuk az újpestieknek milyen jó is a városi kertészkedés, illetve hogy lehetőséget biztosítsunk arra, hogy maguknak vagy családjuk számára szakmai támogatás mellett termesszenek zöldségeket és fűszernövényeket„

– teszi hozzá az alpolgármester.

Az új Tavasz utcai Közösségi Tankertet az elsőhöz hasonlóan az Újpesti Városgondnokság üzemelteti majd, folyamatos szakmai segítséget nyújtva a magaságyások tulajdonosainak.

, , , , , ,