•  
  •  
  •  

Más szabályok lesznek a különböző osztályokon, és a házasságkötés rendje is eltér a megszokottól.

A járvány harmadik hulláma miatt döntött úgy kerületünk önkormányzata, hogy március 8., hétfői nappal megváltozik a városházán az ügyintézési rend.

Ennek legfontosabb része, hogy a munkaszobákban visszavonásig megszűnik a személyes ügyfélfogadás.

Anyakönyvi eljárást igénylő ügyben arra kérik az ügyfeleket, hogy kizárólag előzetes telefonos időpont-egyeztetést követően – elsősorban újpesti lakosok – keressék fel személyesen az Anyakönyvi Csoport munkatársait, lehetőség szerint kísérő személy nélkül. Az Anyakönyvi Csoport telefonos elérhetősége: 06 1 231 31 23, vagy 06 1 231 3119, e-mail: anyakonyv@ujpest.hu

Az előzetesen igényelt anyakönyvi kivonat átvételének lehetőségét, – amennyiben az ügyfél nem postai úton történő továbbítást kért – a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán (1042 Budapest IV., István út 15.) minden szerdai napon 10.00 és 16.00 óra között biztosítja a hivatal.

A Szociális Ügyek ügyfélszolgálatán (1042 Budapest IV., Király utca 12-14.) ügyfelek szociális és lakásügyekkel kapcsolatos ügyeiket intézhetik a betérők. Az ügyfélszolgálati térben az ügyfelek úgy tartózkodhatnak, hogy az épületbe egyszerre legfeljebb annyi fő engedhető be, ahány ügyfélszolgálati pult működik.

A Szociális Osztály elérhetősége: 231-31-78 szocialis_osztaly@ujpest.hu
A Lakásügyi Osztály elérhetősége: 231-31-79 lakas.osztaly@ujpest.hu

A Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati helyiségében (1042 Budapest IV., István út 15.) az ügyintézőn kívül kizárólag az ügyfél (legfeljebb 2 fő) tartózkodhat.

Az ügyfélszolgálat elérhetősége: 231-32-35, illetve e-mailen igazgatasi.oszt@ujpest.hu

Más szabályok vonatkoznak a házasságkötésekre is. A házasulandók barátokat nem hívhatnak, csak a tanúik, gyermekeik, szüleik és nagyszüleik, illetve testvéreik lehetnek jelen. Ezt a résztvevőknek nyilatkozattal is meg kell erősíteniük.

Fontos tudnivaló, hogy olyan személy, aki jogszabály által előírt karanténban/ hatósági házi karanténban került elhelyezésre, a Hivatalba, valamint annak a házasságkötések céljára szolgáló rendezvénytermébe nem léphet be a karantén ideje alatt. Amennyiben ezen személy/ ügyfél a tiltó rendelkezés ellenére belép a Hivatalba és/vagy a házasságkötések céljára szolgáló rendezvényterembe, e felelőtlen magatartása miatt bekövetkező esetleges károkért személyesen felel.

, , , , , ,