Zajlik a kivitelezés, készül a Főtér-park!

  •  
  •  
  •  

Február 27-én adták át a munkaterületet a kivitelezőnek, mellyel elindult a munka – tudtuk meg dr. Trippon Norberttől, Újpest alpolgármesterétől. 

A munka első lépéseként felállították a kilencezer négyzetméteres területet körbeölelő kerítést, amelyre felkerült a porfogó geotextil is. Jelenleg nagy erőkkel zajlik a tereprendezés, amely során elszállították a területet hosszú ideje borító murvát, elkezdték kialakítani a közvilágítás elektromos rendszeréhez szükséges árkokat, valamint hozzákezdtek a régi csatornarendszer maradványainak elbontásához, amely felett egy új fasor kerül majd kialakításra.

Dr. Trippon Norbert érthetően szentimentális volt a munkaterület átadásának napján:

“Ki merem jelenteni, hogy történelmi pillanat Újpest életében a Főtér-park megvalósításának kezdete, hiszen évtizedekre meghatározza majd a Szent István tér kinézetét és hangulatát. Ahogyan a 2010-ben megvalósított főterünk is maradandóan a főváros egyik legszebb terévé varázsolta a Szent István teret Budapesten. Soha, egy percre sem adtam fel a reményt, hogy folytathatom az akkor elkezdett munkámat. Tény, hogy a korábbi városvezetés a régi piac elbontásával nyitotta meg a teret, amely ezáltal lehetőséget adott a mi koncepciónk szerinti “zöldítésre.” Remélem, hogy a Főtér-park a maga rengeteg zöldjével, virágaival, fáival, sétányaival, vízjátékával elnyeri majd az újpestiek tetszését, harmonikusan fog együtt létezni és élni a burkolt főtérrel, a piaccal, az UP Rendezvényközponttal és együtt igazán unikálissá teszik városunk, Újpest szívét. Mert Újpest a mi városunk, a mi otthonunk.”

A Főtér-parkot várhatóan 2023. nyár végén, ősz elején adják majd át.

, , , ,