2024-re várható a Pozsonyi utca-István út szakaszának felújítása

  •  
  •  
  •  

Végigsétálta és megnézte az István út és a Pozsonyi utca útszakaszt egy csapat szakember, ugyanis ez az 1,8 kilométeres terület várhatóan jövőre megújul. A felújítandó terület útszakaszát a főváros és a kerületi önkormányzat szakemberei, valamint a zöld szervezetek aktivistái járták be húsvét után.

A Déri Tibor polgármester által vezetett séta a főpostától indult és érintette a tervezett munkák legfontosabb helyszíneit, a Király utcát, Újpest -központot az István út mindkét két oldalán, a Szent János katolikus iskola és a Könyves Kálmán gimnázium környékét, valamint a Tél utcai kereszteződést is. A résztvevők mindenhol kérdezhettek és javasolhattak.

A cél az volt, hogy a fővárosi szakemberek a tervezéskor ne csak papíron, de saját szemükkel is lássák a helyszínt, és már a munka legelején megismerhessék a kerület és a civilek véleményét is. Déri Tibor, Újpest vezetője ismertette, hogy a bejáráson részt vett a BKK projektvezetője, aki az István út–Pozsonyi utca felújításának a tervezési és kivitelezési projekteket irányítja.

Továbbá a Budapest Közút, a Főkert munkatársai is bejárták az érintett útszakaszt. Hatalmas az adott terület, hiszen a felújítás az északi csomóponttól indul, a Görgey utca, a Deák Ferenc utca, Csokonai Vitéz Mihály utca torkolatától egészen a városhatárig valósul meg.

„A munkálatok egyrészt a teljes útpálya felújítását jelentik, és ebben a változó keresztmetszetben kell megoldani a kerékpárosok biztonságos közlekedését, a buszok haladását, és azt, hogy ne okozzon torlódást az autósok számára a beruházás.”

Az útszakaszt kezelő Budapesti Közlekedési Központ március végén kötötte meg a szerződést a kiviteli tervekre, ezek jövő év elejére készülhetnek el, a munka pedig, ha elég pénz is lesz rá, 2024 második felében indulhat majd el.

, , , , , ,