Váralján táboroztak az újpesti gyerekek

  •  
  •  
  •  

Ahogy minden évben, úgy idén is nyaralni vitt az önkormányzat jó néhány általános iskolást a Tolna megyei Váralja ifjúsági táborába.

Idén 48 gyerek vehetett részt a hagyományosan júniusban megrendezett táborban. Bár ezek az általános iskolások szerényebb anyagi körülmények közül érkeztek, de mindannyian kiváló tanulók és példás magatartásúak. Ezt jutalmazták meg az őket kiválasztó újpesti iskolák pedagógusai, akik egyben a tábor nevelőtanárai.

Újpest Önkormányzata pedig idén is biztosította a szükséges anyagi feltételeket. Ottjártunkkor éppen ebéd utáni kézműves foglalkozásokon vettek részt a táborlakók a festői környezetben található táborban. A rekkenő hőség ellenére örömmel készítettek az árnyékos fák alatt kézműves ékszereket, képeslapokat, festettek tájképeket, a fiúk pedig malmoztak és kártyáztak.

A tábor során rengeteg változatos programon vehettek részt a gyerekek, akik például megmártóztak a közeli bonyhádi és szászvári strandok vizében, kirándulni jártak, szellemi vetélkedőkön vettek részt, ugyanakkor óvták őket a hőségtől a nevelőtanárok.

A táborba ellátogatott Déri Tibor polgármester, aki két hatalmas dinnyét hozott a gyerekeknek, majd bekapcsolódott a malomjátékba. A polgármester elmondta, először jár Váralján a táborban, mivel a koronavírus nem tette lehetővé, hogy az előző években megrendezzék a tábort. Déri Tibor szerint fontos, hogy azok a gyerekek is nyaralhassanak, akik tanulmányaik alapján megérdemlik, de anyagi helyzetük miatt nem jutnának el üdülni.

A polgármester fontosnak tartja, hogy az egyre szűkülő anyagi körülmények közepette is megteremtsék a nehezebb körülmények közül érkező gyerekek pihenését.
Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumból érkezett pedagógus, Tuza Márta azt mondta, hogy az egész nyári szünet alatt táboroztat, Váraljáról az UTE-táborba megy, ugyanis számára a nyári táborok igazi feltöltődést és kikapcsolódást jelentenek.

A művésztanár elmondta, ebben a táborban kifejezetten jó tanuló és jó magaviseletű gyermekek vehetnek részt, akik számára jutalom ez az egy hét kikapcsolódás. A tervek szerint jövőre ugyanígy eljöhet 50 újpesti általános iskolás ebbe a táborba.

, , , , , , , ,