A Homoktövis Általános Iskola robotika klubja is elnyerte a MOL támogatását

  •  
  •  
  •  

Budapesten tizennyolc fiatal művész és tudós pályázott sikerrel a MOL Tehetségtámogató Programra, amely az idei tanévben összesen 20 millió forinttal segíti a 10-23 év közötti tehetségek pályafutását. Országszerte összesen 63 fiatal pályázó és csapataik nyertek támogatást, köztük ifjú zenészek, táncosok, vizuális alkotók, előadóművészek, a matematika és a természettudományok mellett az informatika és a csillagászat fiatal művelői, kutatói, köztük egy újpesti csapat is. A fiatal tehetségek előfinanszírozásként kapják meg a támogatást.

A MOL közleménye szerint 2021-ben összesen 275 pályázat érkezett be a Tehetségtámogató Programra művészet és tudomány kategóriáiban, a megpályázott összeg pedig több mint hatszorosa volt a rendelkezésre álló keretnek.

A szakértő zsűri értékelése után a pályázatot kiíró MOL Alapítvány kuratóriuma úgy döntött, hogy összesen 63 fiatal nyeri el a pályázati támogatást. A 10-18 éves korosztály legeredményesebb képviselői összesen 15 millió forint támogatásban részesültek, míg a 19-23 éves, korábban már alapítványi támogatást elnyert fiatalok a Klasszis kategóriában összesen 5 millió forintra pályázhattak.

A Lego Inventor termékcsalád egyik tagja, az újpesti nyertesek vágya

A budapesti győztesek között foglalhat helyet az újpesti Homoktövis Általános Iskola Tövis Csapat Robotika Klubja is, amely nyolc éve működik az intézményben.

A 10-16 éves fiatalokból álló csapat célja a Python programozási nyelv elsajátítása és alkalmazása, valamint a Lego legújabb innovációinak megismerése.

A diákok péntek délutánonként közösen fejlesztenek, hét közben pedig egyéni feladatokat oldanak meg.

A támogatásból programozható és távirányítással vezérelhető Lego Inventor termékeket szeretnének beszerezni.

, , , , , , , , , , ,