A Városnapokra újul meg a néhai Semsey Aladár polgármester síremléke

  •  
  •  
  •  

Március 30-án döntött a képviselő-testület arról, hogy az újpesti önkormányzat felújítja dr. báró semsei Semsey Aladár, a város egykori polgármesterének síremlékét.

A bruttó 185 ezer forintból megvalósuló beruházás Bedő Kata kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester javaslatára – az Újpesti Helytörténeti Alapítvány és az Újpesti Városvédő Egyesület kezdeményezésére – valósulhat meg, aki kérdésünkre elárulta, hogy a síremléket az Újpesti Városnapokra teszik rendbe, hogy az önkormányzat vezetése méltó módon hajthasson fejet a nagy formátumú városatya sikertörténetnek számító pályája és emléke előtt.

Bedő Kata hozzáfűzte:

„Az emlékhely jelenleg elhanyagolt állapotban van, így ezzel az intézkedéssel is azt az értékmegőrzést kívánom folytatni, amellyel méltó emléket állíthatunk nagy elődeinknek.”

Az alpolgármester emlékeztetett, hogy Ugró Gyula és Erkel Gyula síremléke után ez lesz a harmadik jeles újpesti sírbolt, amely megújulhat a Megyeri temetőben.

Semsey Aladár 1922 és 1938 között vezette Újpestet, amely az ő működése alatt, 1929-ben emelkedett megyei jogú városi rangra. Az Erdély román megszállását követően Újpesten letelepedett városvezető 1950-ben hunyt el, és családjával együtt a Megyeri temető 22. számú parcellájában alussza örök álmát.

, , , , , ,