A Vasasba igazolt az újpesti ígéret

  •  
  •  
  •  

Korosztálya nagy tehetségei között tartják számon a 16 éves, U-válogatott középpályást, Sztojka Dominikot, aki távozik nevelőegyesületétől, az UTE-tól – az NB II-es Vasas FC utánpótlásában, a Kubala Akadémián folytatja a pályafutását.

Sztojka Dominik korábban a Premier League-ben szereplő West Ham United érdeklődését is felkeltette, télen pedig a szintén angol élvonalbeli Wolverhamptonnál is járt ismerkedésen, de akkor még nem váltott klubot, maradt Újpesten. Az UTE színeiben eddig 165 meccsen szerepelt az MLSZ versenyrendszerében, ezeken 170 gólt szerzett. A legutóbbi idényben az UTE U16-os, U17-es, és U19-es korosztályos együttesében is szerepelt, összesen 14 találkozón játszott, ezeken kilenc gólt szerzett. Emellett az U17-es korosztályos bajnokságban futsalozott is.

„Sztojka Dominik technikai képességei, mentális tulajdonságai, kiemelkedő fizikai adottságai alapján a felnőttfutball egyik potenciális tehetsége. A Vasasban minden feltétel adott hozzá, hogy azt a pályafutást fussa be, melyre tehetsége predesztinálja, és ezen az úton minden támogatást meg fogunk adni számára” – nyilatkozta Sztojka szerződtetése kapcsán Nagy Miklós sportigazgató.

Forrás: nso.hu

, ,