•  
  •  
  •  

Idén már második alkalommal várta látogatóit a Klímatudatosság erősítése Újpesten projekt szakértői csapata az Újpesti Városnapok rendezvényen kialakított Klíma Ponton – áll az önkormányzat közleményében. A szervezők ezúttal kifejezetten a gyermekeket igyekeztek megszólítani, hiszen a klíma- és környezettudatosságra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni.

A tanévkezdés előtti utolsó szabad hétvégét kihasználva több száz kisgyermek látogatott el családjával a Klíma Pont sátorhoz, ahol a már olvasni tudó nagyobb gyermekek játékos klímakérdőívet, az óvodáskorúak színezős feladatlapokat tölthettek ki a szakemberek segítségével.

Fotó: Magyar Attila

A kérdőívek helyes válaszait megbeszélve az újpesti kisgyermekek hasznos tanácsokat kaptak többek között arról, hogy mit tehetnek saját maguk az otthonukban azért, hogy ne pazarolják a vizet, hova szállítja a hulladékszállító gépjármű a kukákból begyűjtött háztartási hulladékot és megtudhatták azt is, hogy a kerületi Halassy Olivér Városi Uszodát földhővel fűtik.

A kérdőívek kitöltéséért praktikus ajándékként LED-es bicikli lámpa szettel kedveskedtek a szervezők és nagy érdeklődés kísérte az óránkénti ajándékcsomag sorsolásokat is, melyekben további hasznos tárgyakat kaptak a szerencsés érdeklődők.

Fotó: Magyar Attila

Újpest Önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítja meg a Klímatudatosság erősítése Újpesten – KEHOP-1.2.1-18-2018-00010 uniós projektet. Ennek keretében elkészült Újpest Klímastratégiája, illetve kialakították a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás és szemléletformálás társadalmi feltételeit.

A projekt megvalósítása 2019. áprilistól 2021. szeptember végéig tart. A klímastratégia elkészítése mellett számos, szemléletformáló rendezvény lebonyolítása is a projekt részét képezte, ezek egyik utolsó eseménye volt az Újpesti Városnapokon való részvétel.

A projektről IDE KATTINTVA olvasható részletes tájékoztatás.

, , , , , , , ,