•  
  •  
  •  

Saját szemünkkel győződhettünk meg róla, hogy mennyire éles képe van az új térfigyelő rendszer kameráinak. Az újonnan kicserélt 61 kamera akár az elkövető ráncaira is képes ráélesíteni. A már korábban felszerelt, hipermodern térfigyelőkkel együtt 77 kamera képét pásztázzák folyamatosan a rendőrök az újpesti térfigyelő központban.

Bejárást tartott a kerület térfigyelő központjában Déri Tibor polgármester és Czigler László alpolgármester július 19-én. Az új, minden igényt kielégítő és felül is múló térfigyelő rendszert Csongor Attila, a kamerarendszert üzemeltető vállalkozás vezetője mutatta be a városvezetőknek és az Újpest Médiának.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Budapesten az egyik legjobb rendszert alkalmazzák, két rendőr éjjel-nappal figyeli a helyiségben az összesen 77 térfigyelő kamera képét.

Nem vezetéken, hanem mikrohullámon kommunikál a rendszer, nem kellett drótozni, ami hatékonyabbá és egyszerűbbé tette és fogja tenni a további telepítést. A megfigyelt objektumokat a kamerák képesek egymásnak átadni, követni, azonosítani. Nemcsak a távolsági képek lettek az új kamerák révén tűpontosak, hanem az éjszakai felvételek is tökéletesen láthatók, a megfigyelt személyek és gépkocsi rendszámok teljes mértékben beazonosíthatók.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Új szoftvert is kapott a térfigyelő rendszer, amely jelentősen megkönnyíti a rendőrök munkáját. A hatóságok amint szabálysértést vagy bűncselekményt pillantanak meg a kamerák segítségével, azonnal értesítik a központban a szolgálatirányítót, és már indul is a rendőr­autó. Megtudtuk, szombat esténként van a legtöbb dolguk: verekedéshez, garázdasághoz és köztéri szeszes ital fogyasztóhoz szállnak ki leginkább.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Az utóbbi időkben a térfigyelők segítségével felszámoltak már tilosban parkolókat, koldulókat, és egyéb, garázdaságot elkövetőket. Elhangzott, leginkább a Petőfi Sándor utcában tilosban parkoló autókra vannak kihegyezve, a pásztázó kamerák segítségével azonnal kiszállnak a helyszínre.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A térfigyelő rendszer nemcsak aktív szerepet játszik a felderítésben, hanem a bűnmegelőzésben is hatékony.

, , , , , , ,