Állati jó élmények a Rex Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

Az állatszerető gyermekek nagy örömére a Rex Kutyaotthon Alapítvány idén nyáron hat turnusban és három témakörben is indított állatismereti élménytáborokat az újpesti Rex Állatszigeten. A kisiskolások rendkívüli élményekkel gazdagodtak.

Több mint 10 éve szerveznek nyári táborokat általános iskolások részére az Állatszigeten. Az idei szezon mégis mindenki számára különleges volt: a tábori programokat ezúttal még inkább a kézzelfogható tapasztalatra és a személyes élményre alapozták.
Az idei táborok három témakört öleltek fel. A „Csodálatos Állatdoki” tábor a felső tagozatos diákokat avatta be az állatorvoslás rejtelmeibe. Az állatkerti, állatkórházi és rendelői látogatások mellett a gyermekek betekinthettek az MR-vizsgálatok és az állatorvosi fizikoterápia műhelyébe, műtéteken, sőt egy boncoláson is részt vehettek.

A „Vadállatok Szigete” az egzotikus tájak állatvilágát idézte. A bátrabbak még óriáskígyót is simogathattak az Életfa állatsimogató jóvoltából. Idén sem hiányoztak az emberszabású majmok. „Rokonaink végveszélyben” című előadásában a Jane Goodall Intézet magyarországi munkatársa bemutatta a brit főemlőskutatót is, aki életét a csimpánzok tanulmányozásának szentelte, és aki -hozzánk hasonlóan- a jövő generációjába fektetett bizalmat és tudást tartotta a legfontosabbnak a természethez való pozitív viszonyulás kialakításában.

A „Természetfürkész„ tábor a hazai erdők és vizes élőhelyek élővilágával ismertette meg a kisdiákokat. A legkedveltebb program az a fél napos kirándulás volt, melyet az Állatsziget szomszédságában elterülő rendkívüli fajgazdagságú vízi világ nagy ismerője, rovarász biológusa tartott. A „vízipók és barátai” című interaktív expedíció során a gyerekek az ismertebb gerincesek mellett a gerinctelen állatvilág képviselőivel is testközelből ismerkedhettek meg. Élő vízi rovarokat foghattak kézbe, csibort és csíkbogarat simogathattak, víziskorpiót sétáltathattak a tenyerükön, és szitakötőt engedhettek el a kezükről.

, , , , , ,