•  
  •  
  •  

Klasszikus futballthrillernek sem túlzás nevezni az Újpest múlt szombati vendégszereplését, amelyet a mostanában ugyancsak alulteljesítő Budapest Honvéd otthonában ejtett meg a csapat.

Bár az első félidőben látszott, hogy a Horváth Ferenc vezette Honvéd bizony magasabb fordulatszámon képes pörögni (ezt a vezető góljuk is csak megerősítette, sajnos a helyzet ismét jól mutatta az eddig az egész szezonban jellemző védelmi gyengeségeinket), a csapat nem rettent meg a nagy feladattól. Ami pedig az volt, hogy győzzünk, mert különben még mélyebb gödörbe kerülünk hetekkel a téli pihenő előtt.

A második játékrész elején aztán ölünkbe hullott a nagy esély: Batik Bencét megérdemelt pirossal zavarta le a pályáról a játékvezető, miután a Honvéd kapitánya szándékosan megütötte Kutrumpiszt az újpesti tizenhatoson belül. S ami Kisvárdán még nem sikerült, de a Debrecen ellen már igen, az összejött most is: a több mint fél órás emberelőnyt pontokra tudta váltani a csapat.

Előbb a 80. percben Bjelos szemfüles lövésével nem tudott mit kezdeni a hazai kapus, Szappanos Péter (Baráth Botond tisztázni akart, ám éppen ez zavarta meg a hálóőrt), majd a finisre teljesen felpörgött csapat a 91. percben a győzelmet is megszerezte, amikor Viana közvetlen közelről nem hibázott, ezzel lett meg az Újpest idényének első vendégsikere.

Nem szabad kifelejteni azt sem, hogy a győzelemben igen nagy részt vállalt az újpesti tábor, amely erre a meccsre a derbi óta először tette tiszteletét, és az önkívületben végigszurkolt találkozó végén rég nem látott közös ünneplést csapott a biztatást természetesen hálásan megköszönő csapattal.

A győzelem azt jelenti, hogy csapatunk hosszú hónapok után végre nem a kiesőzónából várja a folytatást (jelenleg tizedikek vagyunk a tabellán), és bizakodásra adhat okot a jó teljesítmény. Vasárnap az MTK otthonában lehet folytatni a menetelést, a téli szünet előtt pedig még a Pakssal és a Zalaegerszeggel csap össze az összekovácsolódni látszó és akaratból most csillagos ötöst nyújtó gárda.

, ,