Az adventi vásár elmarad, de az Ajándékgyár őrzi az ünnepi hangulatot

  •  
  •  
  •  

Bedő Kata kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester a közösségi médiában jelentette be, hogy a miniszterelnök által a héten kihirdetett korlátozó intézkedések miatt nem lehet megtartani a tervezett újpesti adventi vásárt.

“Orbán Viktor miniszterelnök országos rendezvénytilalmat rendelt el a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében. Ennek értelmében Újpesten sem lehet megtartani a már meghirdetett újpesti adventi vásárt”

– áll Bedő Kata bejegyzésében. Az alpolgármester a szomorú hír mellett azonban egy nagy pozitívumról is beszámolt:

“Viszont az ünnepi hangulatot, az adventi varázslatot mégsem hagyjuk teljesen elveszni! Újpest főterén november 28-tól karácsonyi díszkivilágítás, adventi térzene, a gyermekeket meseváros installáció, a felnőtteket és családokat pedig ünnepi hangulatú szelfipont várja majd.”

Bedő Kata

Ezen felül, szigorú óvintézkedések mellett, az Újpesti Adventi Ajándékgyárat is megrendezik, ezzel kapcsolatban Bedő Kata úgy fogalmazott:

“Úgy gondolom – nem csak városvezetőként, hanem édesanyaként is – hogy nem szabad megfeledkeznünk a rászorulókról, gyermekeinknek már kicsi korukban meg kell mutatnunk, hogy milyen jó adni, segíteni és örömet okozni másoknak.”

Az adományakció lényege, hogy a résztvevők cipősdoboznyi ajándékot állíthatnak össze az újpesti, rászoruló és határonyos helyzetű családok gyermekeinek.

Az adománycsomagokat

mindennap 9 és 14 óra között, illetve 15 és 18 óra között lehet leadni a Főtéren felállított Gömbsátorban december 13-ig.

Fontos, hogy az ajándékok leadásánál is kötelező a maszk viselése és a másfél méteres távolságtartás.

Bedő Kata arra kérte a jótékonykodókat, hogy lehetőleg felnőttek – esetleg gyermekekkel közösen – adják le az adományokat.

Az Ajándékgyár november 28-tól december 13-ig várja a felajánlásokat.

, , , , , , ,