•  
  •  
  •  

Jótékonysági rendezvény helyszíne lesz az UTE judo terme, a Megyeri úton. Néhány thai boksz harcos egy csontvelőrákkal küzdő kislánynak rendez gyűjtést. A rendezvényt a kis Hanna indítja el, az összes bevétel a kislány családjának megy.

Csupa mosoly és jókedv a 7 éves Zuckermann Hanna. Az életvidám gyermek olyan küzdelmet folytat, mely méltán emeli őt a legnagyobb harcosok közé, az életéért küzd.

Hanna édesanyja, Erdős Krisztina négygyermekes családanya, de az egész család Hanna gyógyulásáért fáradozik. Krisztina az Újpesti Naplónak elmesélte, hogy csonttumorral küzd a kislánya. Hanna sokkal nagyobb feladatot kapott az élettől, mint a játék, de még a tanulásnál is komolyabb dolgokban volt és van része.

Zuckermann Hanna

„A kislányom elkezdte fájlalni a derekát, és furcsa mozdulatokat tett, 2020 szeptemberében. Azonnal kórházba mentünk, három hétig a Heim Pál Kórházban vizsgálták. Az MR-vizsgálaton vették észre, hogy Hanna Ewing-szarkómában szenved, ami egy fájdalmas, agresszív és terjedésre hajlamos csontdaganat. Sürgősségivel műtötték az Amerikai úton, de mivel a daganat a csontvelőt is támadta, nem tudták teljes mértékben eltávolítani a tumort. Hanna gigászi csatát folytat a rák ellen. 25 sugárkezelést kapott, 14 kemoterápiával. Szerencsére jól reagált a szervezete, bár vért kapott, az immunrendszere jól vette az akadályokat.”

Azonban más problémája is akadt a Pest megyei Bényén élő Zuckermann-családnak. A megrázó tragédiák korántsem értek véget. Ugyanis kirúgta a munkahelye a Hannát ápoló, betegszabadságról éppen visszatérő édesapát. A hitelezők pedig nem várnak, Hannáék otthona hajszál híján árverezésre került. Ráadásul külföldről, borsos áron szerzik be azokat az immunerősítőket, amiket Hanna szed. Minden pénzbe kerül, a család ereje pedig csaknem fogytán.

„Hanna 2021 szeptemberében kapta az utolsó kemót, de kéthavonta szigorú kontrollra kell járnia”

– mondja az édesanya. A közelmúltban néhány thai bokszoló, Ales Attilával az élen összefogott, hogy megsegítse a családot. Ugyanis Hanna nagytestvére, a 19 éves Csillag Richárd is aktívan űzi ezt a küzdősportot.

Zuckermann Hanna

„Korábban egy neves sportoló kesztyűjét árvereztük el, most pedig egy barátságos küzdelmet szerveznek Hanna, a rokkantnyugdíjas édesanyja és az állását nemrég elvesztő édesapa számára, hogy ne fenyegessék őket a hitelezők, s megkönnyítsük a terheiket. Gigászi küzdelmet vív az egész család, mindenki bízik a kislány mihamarabbi felépülésében.”

Ales Attila elmondta, hogy a barátságos küzdelmet január 15-én, vasárnap 10 órától az UTE Judo termében (1044 Budapest, Megyeri út 13.) tartják. A jegyekből és tombolából származó bevételt maradéktalanul Hanna családjának juttatják el.

„Szeretnénk elérni, hogy a kis harcos mihamarabb felépülhessen, és egyszer ő is kesztyűt húzhasson!”

, , , , , ,