•  
  •  
  •  

Az Újpesti Felhőn Szállók program azért jött létre, hogy megoldást keressen és mutasson a gyermekek és a családok kihívásaira, problémáira. A Régi Idők Gyereknapján megismerhettük a „kistestvért”, a Felhő Fogókat, akik a testi ellazulást és felfrissülést, a mozgás hatásait mutatták meg a gyermekeknek.

Két mozgásterápiás szakember, Simon Judit jógaoktató és Fekete Zsófi fitneszedző várta a kicsiket, hogy együtt lazítsanak, vagy éppen játékos, kreatív mozdulatokat végezzenek közösen.

Költői kérdés feltenni azt, vajon mire jó a mozgás? Hiszen mindenki tudja, hogy a mozgás nemcsak a test, hanem a lélek számára is felüdülést és egyben megnyugvást, ellazulást jelent. A két Felhőn Fogó ezt, az önfeledt, mégis irányított együtt mozgás élményét mutatta meg az újpesti gyerekeknek. Köztudott, hogy a jóga a legnehezebb élethelyzeteken is segít, erőt és energiát ad.

„A stresszes élet napjaink része, amely sajnos a gyerekekre hatványozottan igaz. A Felhő Fogók irányított mozgással és relaxációval segít a kicsiket kizökkenteni a hétköznapokból, levezetni a feszültséget és ellazítani” – mondta Simon Judit. Fekete Zsófi hozzátette, hogy a stressz érzelmi és fizikai szinten is feszültséget okoz. Az irányított mozgással azonban éppen ezt a feszültséget lehet és kell is oldani.

„Mozgás közben ugyanis lehetetlenség szorongani és stresszelni. Nem pénz kérdése, hogy éljünk vele!”

Ugyanígy gondolja a kis Luca és Ákos apukája, Répási Bertalan, aki hozzátette: szülőként nagyon nehéz a gyermek minden igényét kielégíteni.

„Hatalmas segítség, hogy szakemberek segítségével lazítanak és oldódnak a gyerekek. Mindenképp hálás vagyok, hogy részt vehettünk a foglalkozáson, mert ez kiszakította őket a hétköznapok zárt világából.”

Az irányított mozgásos segítséget nyújtó Felhő Fogók szervesen illeszkedik az Újpesti Felhőn Szállók programba. Az országszerte egyedülálló mentálhigiénés programot Bedő Kata ifjúságért is felelős alpolgármester hozta létre, és Újpest város önkormányzata támogatja. Az Újpesti Felhőn Szállók a családok számára nyújtanak lelki és praktikus segítséget, bármilyen problémával is forduljanak hozzájuk. Az ÚFSZ valamennyi jelentős újpesti rendezvényen ott van, s ez a gyereknapon se volt másképp. Andula Zsuzsanna mentálhigiénés segítő és Varga Brigitta rendőr főhadnagy a felhőn szállók saját és jellegzetes sátrában várta a kamaszokat, hogy kötetlen formában dumálhassanak egyet az „élet nagy dolgairól” vagy akár komoly problémákról, ha kell. Érdeklődőkben, megosztásokban márpedig nem volt hiány.

Az Újpesti Felhőn Szállók sátra mellett pedig egy magával ragadó személyiségű pszichológus és tehetségfejlesztési szakértő, dr. Duró Zsuzsa sátrába is be lehetett térni.

„A gyerek a család tünete. Ahogy a gyerek viselkedik, úgy érzi magát a család is, kéz a kézben járnak a folyamatok. Néhány órát töltöttem itt, mégis, óriási az érdeklődés az emberi szóra, az őszinte beszélgetésre, van mit segítenünk.”

A pszichológus is arra biztat mindenkit, éljenek a kínálkozó segítséggel és keressék az Újpesti Felhőn Szállók támpontjait.

, , , , , , , ,