Brüsszeli ügyészség: Szájer táskájában találták a drogot

  •  
  •  
  •  

A brüsszeli orgia-botrányba keveredett Szájer József, fideszes volt EP-képviselő, bár elismerte, hogy őt is tetten érte a belga rendőrség a korlátozásokat megsértő szexpartin, erről szóló közleményében határozottan tagadta, hogy ő fogyasztott volna a rendőrség által a helyszínen talált extasy tablettákból. A brüsszeli ügyészség Telexnek küldött válasza most új megvilágításba helyezheti a kijelentést.

A brüsszeli ügyészség kedd délután a Telex kérdésére megerősítette:

Szájer József táskájában találtak drogot az illegális partihoz riasztott rendőrök.

Kedd délután az ügyészség kiadott egy közleményt, amely szerint múlt hét pénteken este fél 10 körül a rendőröket egy olyan bulihoz riasztották, amelynek résztvevői a szomszédok szerint megsértették a járványügyi korlátozásokat. A helyszínen a rendőrük körülbelül 20-25 embert találtak, akik között két diplomáciai mentességet élvező egyén is volt.

“Rajtuk kívül az egyik résztvevő, az 1961-es születésű S. J. az ereszcsatornán próbált meg elmenekülni a helyszínről, ezt egy járókelő vette észre. A férfi az ügyészség szerint menekülés közben megsérülhetett és véresek voltak a kezei, a hátizsákjában pedig kábítószert találtak a rendőrök”

– derül ki az ügyészség közleményéből. Mivel S. J. nem tudta magát a helyszínen igazolni, a rendőrök hazakísérték, ott került elő a diplomata útlevele, ami alapján azonosítani tudták. A rendőrség megállapította, hogy a szexparti résztvevői megsértették a koronavírus miatt érvényben lévő korlátozásokat.

Az ügyészség a portál kérdésére megerősítette, hogy S. J. nem más, mint Szájer József.

, , , , , , , , , , ,