•  
  •  
  •  

Az Újpesten is aktív Cseriti szociális- és fenntarthatósági bolthálózat az év végi ünnepi időszakra a korábbinál is szorosabb együttműködést alakított ki a kerületi önkormányzattal. Az év többi hónapjában folyamatosan futó Felöltöztetünk egy családot programjukat decemberben kibővítik, melyhez az önkormányzat is örömmel csatlakozott: az együttműködés keretében öt, a kerületben élő rászoruló családnak biztosítanak ajándékutalványokat családonként 20 ezer forint értékben.

A kezdeményezésnek köszönhetően Budapesten összesen mintegy 1,5 millió forint értékben kapnak ajándékutalványokat a rászoruló családok, melyeket bármelyik Cseriti boltban levásárolhatnak. Az utalványokat felhasználva a nehéz helyzetben lévő szülők is rejthetnek ajándékokat a karácsonyfa alá. A IV. kerületben kiosztásra kerülő utalványokat november 15-én átadták Újpest Szociális Intézménye Család- és Gyermekjóléti Központja munkatársainak, akik eljuttatják azokat a korábban általuk kiválasztott és ajánlott öt hátrányos helyzetű családnak.

fotó: Újpesti Cseriti

Akár mi is segíthetünk

A Budapesten 13 helyszínen (Újpesten a József Attila u. 38. szám alatt) megtalálható Cseriti adományboltok célja a feleslegessé vált tárgyak újrafelhasználása, mellyel lehetővé teszik, hogy a megélhetési problémákkal küzdő háztartások a mindennapi élethez szükséges használati tárgyakhoz hozzájuthassanak. Az üzletekben bárkit örömmel látnak, akinek fontos a környezeti fenntarthatóság, kincseket keres, vagy csak szeret olcsón vásárolni. Ha pedig az otthonunkban felgyülemlett néhány már nem használt, de még remek állapotban lévő tárgy, akkor érdemes azokat még idén felajánlani a Cseriti valamelyik boltjában.

Az üzletek az Age of Hope gyermekvédelmi alapítvánnyal közösen örömmel fogadják a kisebb ajándékokkal megtöltött cipősdobozokat is: a november 24. és december 18. között így leadott apróbb meglepetéseket még idén eljuttatják a vidéken, rendkívül nehéz körülmények között élő gyermekeknek.

További részletek: https://www.cseriti.hu/hu/karacsony

ÚN

, , ,