Dzsessz a könyvtárban – ahogy azt megszokhattuk!

  •  
  •  
  •  

Dzsesszkoncertet ad a JÜ együt­tes a helyi Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Király utcai tagkönyvtára tiszteletére, amely éppen huszonöt éves. A rendhagyó zenélésre az Újpesti Városnapok ad alkalmat, augusztus 25-én.

Ahogy Goldoványi Zoltán könyvtárvezetőtől megtudtuk, a formáció korántsem ismeretlen az újpestiek előtt:

„A magyar kultúra napján hagyományosan a mi könyvtárunk is koncertekkel és bábszínházzal kedveskedik a látogatóknak. Ezeken a rendezvényeken a JÜ együttes nagy sikerrel szerepelt, ezért gondoltunk most is rájuk.”

Goldoványi Zoltán

A könyvtárvezető emlékeztetett, hogy 1997-ben, amikor az intézmény a jelenlegi helyére költözött, ugyancsak az Újpesti Városnapokon zenélt az együttes. Hozzátette:

„A zárt térben tartott januári koncertekre 80-100 fős közönség szokott ellátogatni, most, hogy a koncertet a járványidőszak alatt az önkormányzat segítségével megújult olvasóligetben, tényleges színpadon, megfelelő világítástechnikával, szabadtéren tarthatjuk, biztos, hogy ennél is többen lesznek majd kíváncsiak rá.”

A koncert mellett a könyvtárban továbbra is megtekinthetőek a Krúdy Gyula Irodalmi Kör és az Országos Táncsics Művészkör állandó kiállításai.

Az este nyolc órakor kezdődő esemény előtt Déri Tibor polgármester, illetve dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója mond rövid beszédet. Az ingyenes rendezvényre este hétig a könyvtáron keresztül, azt követően pedig a kert hátsó kapuján át is be lehet majd jutni.

, , , , , , , , ,