Egy hét alatt lezárult a LED-izzó-osztás

  •  
  •  
  •  

Hatalmas sikerrel zárult Újpest Önkormányzatának LED-izzó osztási akciója. A meghirdetett két hét helyett, mindösszesen egy hét elég volt, hogy a 42 000 LED-izzó gazdára találjon.

December 5-én óriási érdeklődés mellett kezdődött a LED-izzók osztása. Az Újpesti Piac első emeletén egész hétfőn kígyózott a sor, hogy mindenki hozzájusson az izzócsomaghoz. De később sem lankadt az érdeklődés.

Az energiaválság miatt még fontosabbá vált az energiatudatosság, az energiahatékonyság és az energiatakarékosság napjainkban. Ezért nyújtottunk segítséget az újpestiek számára LED-izzók biztosításával. Újpest a mi városunk. És mi újpestiek mindig is büszkék voltunk arra, hogy összetartó közösségként figyelünk egymásra, segítünk egymásnak, ha kell, az olyan nehéz időkben is, mint manapság. – mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

A LED-es fényforrásokkal a hagyományos villanykörtékhez képest – azonos fényerősség és komfortérzet mellett – a világítási költségek akár 40%-kal is csökkenthetőek. Nem véletlen, hogy az önkormányzat az év végéig egy átfogó energetikai-korszerűsítési program keretében már 21 önkormányzati intézményben, például óvodákban, bölcsődékben, az SZTK-ban cserélte le a régi izzókat korszerű, energiatakarékos LED-fényforrásokra. A nagy érdeklődés eredményeképpen az önkormányzat jövőre tovább folytatja a LED-izzók osztását.

Decemberben LED-izzókat osztanak az Újpesti Piacon

, , , ,