•  
  •  
  •  

A vártnál gyengébb őszi szereplés miatt a klub szerződést bontott Michael Oenning vezetőedzővel és Gál István másodedzővel – közölte pénteken az Újpest FC a klub Facebook-oldalán és a hivatalos honlapon is.

Oenning így pontosan 364 napot töltött a csapat kispadján, ugyanis éppen Újévkor vette át a vezetőedzői feladatokat. Bár eleinte úgy tűnt, hogy felemelkedés következhet a csapat szereplésében, tavasszal megint visszaesett a teljesítmény, és a lila-fehérek szurkolói egészen az utolsó előtti fordulóig izgulhattak azon, hogy a 2021/22-es idényt vajon a másodosztályban kezdi-e a csapat.

A rossz bajnoki szereplést aztán némileg sikerült feledtetni azzal, hogy a csapat óriási meglepetésre megnyerte a Magyar Kupát, a döntőben azt a Vidit legyőzve, amely a szezonban háromszor is nagyon megverte a csapatot. A kupagyőzelem okán az Újpest három esztendő után léphetett ki újra a nemzetközi porondra, ahol a régi mumus FC Vaduzt még simán búcsúztatták, a svájci Basel azonban már hozta a papírformát, és kiütötte csapatunkat.

A bajnokság kezdete eközben soha nem látott hideg zuhanyt hozott: az első győzelemre hosszú hónapokat kellett várni, mire végre sikerült legyőzni a Vidit. Sok bosszantó vereség is jött, a csapat sokáig a kiesőzónában tanyázott, csak az év végére sikerült a vonal fölé mászni: az Újpest jelenleg tizedik az OTP Bank Ligában, és bőven nem lehet nyugodt a bajnokság felénél a kiesést illetően.

Az új vezetőedző személyéről még nincs bejelentés, a klub rövid közleménye szerint addig is Víg Péter irányítja a csapat felkészülését. A csapat január végén tér vissza a telelésből a pályára, ahol rögtön erős kezdés vár rájuk: a 2022-es év első bajnokija egy Ferencváros elleni derbi lesz, rögtön utána a bivalyerős Kisvárda elleni kupameccs jön.

, , , , ,