Ez a cég készítheti el az Aquincumi híd terveit

  •  
  •  
  •  

Az Aquincumi híd és a kapcsolódó közlekedési hálózat részletes megvalósíthatósági tanulmánytervét a Speciálterv Építőmérnöki Kft. készítheti el a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. beruházásában – számolt be az uniós közbeszerzési közlöny alapján a Magyar Építők. Az ajánlattevő feladata a bemutatott tervezési cél komplex megvalósítása.

Az új híd a 10-es számú főút és az M3-as autópálya bevezető szakasza között létesülő kapcsolattal – 4,6 kilométer belterületi új út – együtt hoz létre olyan hálózatot, amely a meglévő közlekedési elemeken nem okoz feszültségeket.

A tervezési terület a Bécsi úttól a 2-es számú vasútvonal, majd Körvasút mentén a Marcheggi híddal párhuzamosan az M3-as autópálya bevezető szakaszáig tart.

A projekt a kapcsolódó közlekedési csomópontok és már meglévő útszakaszok kidolgozását, illetve átalakítását is magába foglalja.

 

Az új dunai átkelő az Újpest vasúti hídtól északra valósul meg. A 700 méter fesztávolságúra építmény megtervezése nem lesz egyszerű feladat, mert

  • a többtámaszú híd típusára,
  • a felszerkezet típusára és
  • a keresztmetszeti kialakítására

is több verziót kell kidolgoznia a Speciáltervnek, figyelembe véve, hogy a híd a Duna főága és mellékága felett is átível majd.

A kapcsolódó új úthálózat nyomvonalára és a közlekedési csomópontokra is több, komplex variációt vár a BKK. A közúti kapcsolatok mellett ugyanis figyelembe kell venni a mikromobilitási és közösségi közlekedési kapcsolatok szerepét is.

Utóbbi azért is fontos, mert a projekttel a BKK hangsúlyozottan nem egy újabb városi autópályát akar létrehozni, hanem egy olyan közlekedési útvonalat, amely

szervesen illeszkedik a város szövetébe, és ennek megfelelően több közlekedési forma számára is gyűjtő-elosztó szerepet tölt be.

Új hidat kaphat Újpest

, , , , , , ,