Februártól távleletezéssel működik a mammográfia

  •  
  •  
  •  

Az emlődaganatok szűrésének és korai felismerésének érdekében Szakrendelőnk 2023. február 1-től a mammográfiás vizsgálatokat távleletezés formájában végzi. Az új, korszerű szolgáltatás eredményeképp hosszabb távon több időpontban végezhetők a mammográfiai vizsgálatok, ami jelentősen hozzájárulhat az egyik leggyakoribb rákbetegség hatékonyabb kiszűréséhez.

Hazánkban a legrosszabbak a halálozási adatok, aminek egyik oka, hogy számos betegséget nem diagnosztizálnak és kezelnek időben. A szűrővizsgálatokon korán felfedezhetők különböző betegségek, többek között az emlődaganat is. Szakrendelőnk az újpesti lakosok egészségének megőrzése érdekében vezeti be februártól a távleletezést a mammográfiás vizsgálatoknál.

A távleletezés lényege, hogy a Szakrendelőben, az asszisztensek által végzett vizsgálat képanyaga online átkerül egy, a leletezést végző külső szolgáltatóhoz, ahol az elkészített mammográfiás felvételeket két, emlődiagnosztikában magasan képzett, speciális emlő licence-vizsgával rendelkező radiológus értékeli. Az elkészült lelet visszakerül a Szakrendelőbe, ahol a vizsgálatot követő 7. munkanaptól (9-10 naptári nap) átvehető a recepción, illetve elérhető lesz az EESZT (www.eeszt.gov.hu) felületen is.

Amennyiben a lelet alapján további vizsgálat szükséges, erről telefonon, illetve e-mailben értesítjük a pácienst, aki a Radiológiai Osztályon hétfőn 16-18 és pénteken 8-10 óra közötti időpontban, orvosi konzultáció keretében kapja meg a leletet és a szükséges információkat a további vizsgálatokról.

Lényeges változás, hogy az emlő ultrahang vizsgálat Szakrendelőnkben megszűnik.

A mammográfiás vizsgálathoz továbbra is szükséges beutaló és a személyes időpontfoglalás. A telefonos időpontfoglalás megszűnik.

, , , ,