Folyamatos a küzdelem az illegális szemétkupacok ellen

  •  
  •  
  •  

Az önkormányzat munkatársai folyamatosan gyűjtik a szemetet. Sajnos még sokan vannak olyanok, akik valamely általunk nem ismert oknál fogva csak úgy szanaszéjjel dobálják azt – mondta Trippon Norbert alpolgármester, aki számos illegális hulladékot vett már észre és szedett is össze kerületszerte az Újpesti Városgondnokság munkatársaival közösen.

Legutóbb a Szilas-patak Szilágyi úthoz eső fás részen gyűjtöttek össze számtalan zsák szemetet, melyet futás közben vett észre az alpolgármester. Építési hulladék, csempe, hungarocell, műanyag csövek, kommunális hulladék, sörösüveg, PET-palack, chipses zacskó és sorolhatnánk mi minden volt még ott. A területet az Újpesti Városgondnokság munkatársai két óra alatt takarították ki.

De vannak civilek is, akik gyűjtik

„De szerencsére egyre többen vannak olyanok is, akik nem eldobálják, hanem gyűjtik a szemetet. A Megyeri úti “Home Gardeners”-közösség például sok-sok zsák szemetet szedett már össze korábban is, nemrég pedig jelezte számomra, hogy az Ipari Parkkal szemben lévő erdős területen egy elhagyatott hajléktalantelep van”

– tette hozzá Trippon Norbert alpolgármester.

Trippon Norbert

A területet a városgondnokság mintegy tucatnyi munkatársa egy délelőtt rakta rendbe, 25 köbméter szemetet összeszedve. Újpest Önkormányzata sok-sok millió forintot költ évente a körülbelül 820 köbméter illegális lakossági szemét összegyűjtésére és elszállítására. Ez hatalmas mennyiség, melyet csak a lakossággal szorosan együttműködve lehet visszaszorítani.

Az Újpesti Városgondnokság arra kéri az újpestieket, ha kisebb vagy nagyobb mennyiségű illegálisan lerakott hulladékot fedeznek fel, jelentsék a bejelentes@ujpestivarosgondnoksag.hu e-mail-címen. Ha pedig éppen illegális szemétlerakást látnak, értesítsék az Újpesti Rendészetet.

, , , , , ,