Fontos változások a járóbeteg-szakellátásban

 •  
 •  
 •  

A honlapján jelentette be az Újpesti Szakrendelő, hogy a páciensek és a kollégák egészségének védelme érdekében szigorítja a szakrendelések látogatásának rendjét. Fokozottan kérik pácienseiket az alábbi szabályok betartására.

 1. A sürgős esetek kivételével kizárólag időponttal rendelkező pácienseket lát el az SZTK.
  • Laborleletért, illetve receptfelírás miatt ne jöjjenek a Szakrendelőbe. Leletüket bármikor megtekinthetik és letölthetik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) portálról: https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal
  • A recepteket telefonon kérjék szakorvosuktól, aki a felhőbe küldi.
 2. Időpontot lehetőleg telefonon vagy online foglaljanak. Telefonos előjegyzés esetén már a telefonálás előtt készítsék elő TAJ számukat!
 3. Az időpontra érkező pácienseket az időpont előtt 10 perccel engedik be, ezért az időpont előtt legfeljebb 10 perccel érkezzenek.
 4. Amennyiben lehetséges, a rendelésekre kísérő nélkül jöjjenek. Kísérőt (1 fő) kizárólag kiskorúakkal, illetve fogyatékossággal élő páciensekkel engednek be.
 5. A szakrendelőben kötelező a maszk viselése, a rendelőben tartózkodás teljes ideje alatt. Ennek betartását fokozottan ellenőrzik.
 6. Amennyiben 37 °C-os vagy annál magasabb a testhőmérséklete, elsőként telefonon egyeztessen szakorvosával a vizsgálat szükségességéről.
 7. Használják a szintenként található érintésmenetes kézfertőtlenítőket!
, , , ,