•  
  •  
  •  

Napjaink legeredményesebb magyar női öttusázója sikeres idényt tudhat maga mögött. Gulyás Michelle, az UTE versenyzője büszke lehet teljesítményére, hiszen minden nemzetközi versenyen, ahol elindult, érmet szerzett egyéniben. A nemzetközi szövetség a világ legjobb öttusázójának választotta 2022-ben.

Sokáig kellene a versenyjegyzőkönyvekben kutakodni, hogy valami hasonlót fellelhessünk, olyat, amilyet Gulyás Michelle vitt véghez ebben a nagyon nehéz, emberpróbáló sportágban. A lila-fehérek olimpikonja az összes idei nemzetközi megmérettetésről sikerrel, éremmel a nyakában tért haza.

– Ha azt mondom nagyon boldog vagyok, akkor azt, amit érzek, talán nem is tudtam igazából kifejezni – nyilatkozta a Borsnak az Év hazai öttusázójának is megválasztott Michelle. – Soha nem volt ilyen sikeres szezonom, aminek köszönhetően a világranglistán is az első helyen várom a tavaszt.

Tibolya Péter, egykori világbajnok, ma már az újpestiek szakosztályvezetője és Gulyás Michelle felkészülésének egyik „főmunkatársa” elmondta, cseppet sem volt zökkenőmentes tanítványának útja.

– Michelle kőkemény ember – fogalmazott Tibolya Péter. – Félelmetes akaratereje van, a munkabírása pedig egyenesen fantasztikus. Nem titok, hogy nem felhőtlen a viszonyunk a női válogatott szövetségi kapitányával, de Michelle még ezt a nem kis gondot is feledni tudja a versenyein.
Az UTE büszkesége alig néhány nap pihenőt kapott a mesterétől, az ünnepek alatt sem lógathatja a lábát, hiszen a jövő évben a legkiemelkedőbb célkitűzése, hogy megváltsa jegyét a 2024-es párizsi olimpiára.

– Az olimpiai kvóta megszerzése három versenyen, a világbajnokságon, a világkupa-döntőn és az Európa-bajnokságon is lesz lehetőségem. Szóval, nagyon szeretném, ha már csak az olimpiára kellene koncentrálnom a versenyek után. A tokiói olimpia előtt rengeteg pontszerző viadalon indultam, mert – bevallom – nem igazán gondoltunk arra, hogy a világbajnoki bronzérmemmel automatikusan ötkarikás résztvevő leszek – mondta.

Gulyás Michelle az öttusa mellett tanul, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen utolsó éves hallgató. Nagyon figyelnünk kell a jól megszervezett mindennapokra, ugyanis májusban lesz az államvizsgám, ha sikerrel teljesítem, nyomozó leszek. Igaz, ezzel az ellenfelei nem törődnek, őket biztosan nem érdekli, hogy nekem milyen megterhelést jelent két vasat egyszerre a tűzben tartanom. Viszont, ha megvan a vizsgám, jöhetnek a versenyek és aztán az olimpia.

Gergely Gábor

, , , , ,