Hamarosan kitárják kapuikat az újpesti nyári táborok

  •  
  •  
  •  

Újpest idén is számos táborral segít, hogy a kerületi gyerekek minél színesebben és tartalmasabban tölthessék a nyarat, a szülők pedig biztonságban és jó helyen tudhassák őket akkor is, amikor dolgozniuk kell.

Ezen a nyáron is megtartják a hagyományos újpesti tábort, az UTE és Újpest Önkormányzata közös szervezésében. A tábor bázisa idén is a Csokonai-iskola lesz, ahol reggel gyülekeznek a gyerekek, napközben pedig rendkívül izgalmas eseményeken vesznek részt az általános iskolások, az önkormányzat buszaival. A program ezúttal is rendkívül változatos, szerepel közöttük kirándulás Visegrádon, látogatás a szentendrei Skanzenben, strandolás Leányfalun, Állatkert, mozi, színházlátogatás, és természetesen rengeteg sportrendezvény az UTE különböző létesítményeiben. A napi háromszori étkezés biztosított. Az UTE-tábort egyhetes turnusokban tartják meg, július 3-tól egészen augusztus 4-ig. Aki szeretné, hogy részt vegyen a gyereke a táboron, nagyon siessen, mert már csak néhány szabad hely maradt. A részleteket az UTE honlapján megtalálják.

Félszáz újpesti gyerek pedig idén is egy hetet tölthet majd a Kelet-Mecsek lejtőin megbúvó táborban. Az „ottalvós” tábort július 2-tól 8-ig rendezik meg, a Tolna megyei Váralja település táborában, ezúttal is Vasvári László pedagógus vezetésével. Ebben a táborban olyan gyerekek vehetnek részt, akik bár szerényebb anyagi körülmények között élnek, de kiváló tanulók és jó magatartásúak. Azt, hogy melyik gyerek mehet el a váraljai táborba, az adott iskola igazgatója dönti el, majd javasolja az önkormányzatnak az érintett tanulót. Tehát, ez a csodálatos környezetben és programokkal zajló tábor egyfajta jutalom az arra méltó diákoknak.

, , , ,