•  
  •  
  •  

Az idő is szomorkásra fordult a szeptemberi tanévkezdés napján. Ha a diákok hangulatához nem is, a biztonságukhoz mindenképp hozzájárulnak az újpesti hatóságok. Szeptemberben ugyanis rendőrök, polgárőrök és önkormányzati rendészek vigyáznak a gyerekek épségére és biztosítják a zavartalan forgalmat az oktatási intézmények környékén.

Kiemelten fontos eseményként kezeli az iskolakezdést a rendőrség. Ezért az iskolák környékén, a reggeli és a délutáni időszakokban a rendőrség az újpesti Önkormányzati Rendészet munkatársaival, valamint a polgárőrséggel segítik a gyerekek biztonságos közlekedését.

„Ez azt jelenti, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyen rendőr segíti, hogy biztonságosan átkeljenek az úttesten a gyerekek.”

– mondta el Varga Brigitta rendőr főtörzszászlós.

„Arra kérünk mindenkit, hogy körültekintően közlekedjenek, fokozottan figyeljenek az iskolák környékén és a kijelölt gyalogátkelőhelyeken, hiszen megnövekedett forgalomra kell számítani mind a gyalogos, mind a gépjárműforgalom tekintetében.”

Varga Brigitta arra is felhívta a figyelmet, hogy ne felejtsük el a passzív biztonsági eszközök – a gyerekülés és a biztonsági öv – használatát sem.

„A szülők figyelmét is felhívnánk a felelősségükre. Alaposan beszélgessenek el a gyerekekkel a közlekedési szabályokról, tartassák be, és saját maguk is tartsák be a közlekedési szabályokat!”

– hívta fel rá a figyelmet a főtörzszászlós.

Szintén azon dolgozik, hogy biztonságban megérkezzenek a gyerekek az iskolába az Újpesti Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület vezetője is. Hafner Sándor és társai egész szeptemberben segítenek: egyrészt a gyerekek átkelését a zebrán, másrészt, az autóforgalmat is terelik. A polgárőr arra hívta fel a figyelmet, hogy a zebráknál adják meg az elsőbbséget a gyerekeknek.

„Az a szülő pedig, aki már egyedül engedi el a gyerekét, mindenképpen hívja fel a figyelmet arra, hogy kizárólag a kijelölt gyalogátkelőhelyen menjen át a másik oldalra az iskolás. Aki lehetőség szerint viseljen fényvisszaverőt a ruházatán.”

Balesetmentes és biztonságos tanévet kívánunk Újpest minden lakójának!

, , , , , , ,