Ismét a Top 3 csapat között van az UTE

  •  
  •  
  •  

Egyedülálló rekordot állított be az UTE azzal, hogy 2022-ben is az első három közé került a Sportegyesületek Országos Szövetsége olimpiai pontok alapján összeállított rangsorában. A lila-fehér csapat immár 10. éve folyamatosan a top 3-ban van.

Balogh Péter Dávid, az UTE kommunikációs igazgatója elmondta, hogy most is a magyar sport „nagy hármasa” került az első háromba: ez a Ferencváros, a Honvéd és az UTE.

„Fontos megjegyezni, hogy az UTE az egyetlen olyan magyar egyesület, amelyik 10 éve folyamatosan benne tud lenni a top 3-ban, tehát dobogós ebben a sorrendben”

– fejtette ki a kommunikációs igazgató.

Balogh Péter Dávid

Balogh Péter Dávid azt is hozzátette, nehéz azt felsorolni, hogy melyik sportoló hány pontot szerzett, hiszen annyira sok remek élsportoló van lila színekben, aki eredményes tudott lenni olimpiai számban a világversenyeken.

„Az olimpiai bajnokunk, Tótka Sándor a tavalyi évet kihagyta, de ennek ellenére is a legjobbak közé kerültünk. Ugyanakkor a sportolónk gőzerővel készül a 2023-as szezonra, biztos vagyok benne, hogy ő olimpiai pontokat fog az egyesületnek szerezni.”

Az UTE egyébként idén is egy izgalmas és bizonyosan pontgazdag év elé néz.

Tótka Sándor

„Atlétikában világbajnoki éremesélyes Madarász Viktória, a klubunk gyaloglónője, továbbá középtávfutónk, Vindics Balázs is ott lehet a budapesti rendezésű világbajnokságon. Továbbá lesz Budapesten karate-világbajnokság, amelyen Molnár Réka az UTE-s éremesélyes”

– bizakodott Balogh Péter Dávid.

Molnár Réka

A TOP-egyesületek versenye idén igencsak kiélezett lesz. A sportkommunikációs szakember szerint mivel a Liu-testvérek kikerültek a magyar sport rendszeréből, ezért sokkal kiélezettebb és arányosabb verseny alakulhat ki 2023-ban. Ezek alapján szinte borítékolható, hogy meglesz sorrendben az UTE 11. dobogós helye is, a kérdés már csak az, melyik.

, , ,