Kapásék újra csobbanhatnak

  •  
  •  
  •  

Úsznak a boldogságban a magyar úszóválogatott versenyzői, köztük az újpesti világbajnok, Kapás Boglárka is. Hat hosszú hét után végre ismét medencébe csobbanhatnak. Mint ismert, a meleg égövi edzőtáborból hazaérkezett sportolók, edzők közül 15-en megbetegedtek, köztük Kapás Boglárka is. Ahhoz, hogy ismét úszhassanak, szigorúan be kell tartaniuk a járványügyi intézkedéseket, amelyet a szövetség felügyel. Az elnök, Wladár Sándor örömmel vette az edzéslehetőséget, mint mondta, egy akadály elhárult, most már csak arra kell fókuszálniuk a versenyzőknek, hogy minél hamarabb visszanyerjék formájukat.

– Nem mondhatom, hogy ott folytatjuk, ahol abbahagytuk – fogalmazott Virth Balázs, a világbajnok Kapás Bogi edzője. – Nehéz lesz dolgozni, mert most még senki sem tudja, mire készülünk, és mikorra kell formába lendülni. De Bogi profi, ezt az akadályt is megugorja.

Kapás Boglárka naponta 12-14 km-t úszott, ameddig normál körülmények között edzhetett. Viszont a bezártság alatt csak azzal törődhetett, hogy legyőzze a vírust, és valamelyest szinten tartsa magát.

– Minél több hét telik el, úgy kerülünk egyre távolabb a jó fizikai állapottól, amivel edzeni lehet – fogalmazott. – Mondani sem kell, hogy a vízérzékelése egy úszónak egy hét alatt elmegy, amin már rég túl vagyunk, hiszen most tartunk a hatodik hétnél. Nagyon sok idő behozni ezt a hatalmas hátrányt.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, Késely Ajna már egyre türelmetlenebb.

„Alig várom, hogy újra csobbanhassak – írta közösségi oldalán. – Már nagyon kívánom a vizet, mert nem igazán szeretem a szárazföldi edzéseket, meg is visel. Lassan már tényleg úgy érzem magam, mint egy öregasszony.”

G.G.

, , ,