Idén is együtt ünnepelték a karácsonyt a káposztásmegyeriek

  •  
  •  
  •  

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is összegyűltek a káposztásmegyeriek advent harmadik hétvégéjén, hogy közösen, zenével, nasival és a Mikulással ünnepeljék meg a karácsonyt.

Most már igazi hagyománynak nevezhető a december 16-án szombaton kora este megrendezett Karácsony Káposztáson. A lakótelep korai éveiből, az 1980-as évek végétől datálható, de annak idején hamar feledésbe merült eseményt 2019-ben élesztette újra egy helyiekből álló lelkes szervezőbrigád (élükön Nagy Margit és Cserey Balázs), akik idén már negyedszerre (2020-ban a koronavírus-járvány meghiúsította a közös ünneplést) hozták el a téli ünnepet a Farkaserdő utcai dombhoz.

Az újpesti önkormányzat segítségével, de szinte teljesen mértékben közösségi, önkéntes alapon szervezett és lebonyolított ünnepségen a szokásokhoz híven idén is (a résztvevők által hozott, gyakran házi készítésű) sütemény és édesség, forralt bor, szaloncukor és természetesen karácsonyfa várta a káposztásmegyeri családokat. A gyerekek a domb mellett felállított sátrakban rajzolhattak és csillámtetoválást is készíttethettek maguknak, az esemény legnagyobb sztárjának pedig kétségkívül a nagyszakállú Mikulás számított, aki a bősz szaloncukor osztás mellett fotózkodni és szelfizni is szívesen leállt a kicsikkel-nagyokkal. Miként a korábbi években, Galyas László énekes idén is előadott néhány dalt az ünneplőknek.

A nagy siker láttán biztosra vehetjük, hogy jövőre ismét megrendezik a káposztásmegyeriek közösségi karácsonyát.

RD

, , , ,