Kiderül, melyik család közlekedik a legügyesebben Magyarországon

  •  
  •  
  •  

„Közlekedik a család” címmel vetélkedőt hirdet a rendőrség, amelyen összemérhetik közlekedési tudásukat a családok.

 A vetélkedő célja, hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogosoknak, kerékpárosoknak, gépjárművezetőknek, és utasoknak – a figyelmét felhívják a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Fontos cél a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család közösség nevelő erejére való rámutatás is.

A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermeket (gyermekeket) nevelnek és budapesti állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkeznek (továbbjutás esetén a csapat összetételén nem szabad változtatni).

A fővárosi „selejtezőt” 2021. június 12-én, szombaton 08.30-17.00 óra között rendezik a Magyar Autóklub újpesti székházában (Budapest, IV. kerület, Berda József utca 15.).

Regisztrálni a helyszínen 08.30-12.30 óra között, vagy a www.kozlekedikacsalad.hu honlapon lehet. A verseny két részből áll:

 – Elméleti verseny:

„B” kategóriás és kerékpáros KRESZ -tesztlap kitöltése

 – Gyakorlati verseny:

  • Autós ügyességi pálya teljesítése
  • Kerékpáros ügyességi pálya teljesítése (a felnőttek is rendelkezzenek kerékpáros tudással)
  • Skoda történet

A gépjárművet és a kerékpárt a szervezők a helyszínen biztosítják! A regisztráció alkalmával a családok megkapják a pontozólapokat és a rajtszámot. A versenyzők a KRESZ-tesztlapok (autós és kerékpáros) kitöltését követően hajtják végre az autós és kerékpáros gyakorlati feladatot. Az autós ügyességi pályán érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkező szülő, és a kerékpáros pályán egy gyermek és egy szülő teljesíti a gyakorlati feladatot.

A legkevesebb hibaponttal teljesítő család éri el a jobb helyezést. A család összesített pontszámát a családtagok pontszámainak összessége adja. A fővárosi versenyt az a család nyeri meg, amelyiknek a legkevesebb hibaponttal sikerült teljesíteni a feladatokat. A fővárosi döntő győztes családja képviseli Budapestet az országos döntőn.

 A fővárosi döntőn az I.-II.-III. helyezett családok díjat kapnak, az országos bajnok fődíja pedig Az Autós Nagykoalíció jóvoltából egy Skoda Kamiq személyautó. Az országos döntőt 2021. augusztus 27-29-én rendezik Veszprém és Győr-Moson Sopron megyében.

 A versenyfeladatok végrehajtása során a KRESZ-szabályokat be kell tartani, a vezetőnek személyi okmányait és jogosítványát magánál kell tartania. A vetélkedősorozat alatt a családok a feladatokat saját felelősségükre hajtják végre, erről a regisztráció során írásos nyilatkozatot kell tenniük. A versenyző családoknak a feladatokat, a vezetésre hátrányosan ható szerektől mentes állapotban kell végrehajtaniuk.

A versenyzők felelnek minden olyan kárért, amely a selejtező és a döntő szabályainak be nem tartásából eredendően a versenyzőknél, illetve más személyeknél keletkezik.

, , , ,