Klampár Tibor: Megtanítom pingpongozni Jankát is

  •  
  •  
  •  

Lassan a hetvenedik születésnapját ünnepelheti a világbajnok, állítólag nagy bulit nem csap majd. Viszont, már most túl van egy kisebb ünneplésen, ugyanis a napokban megszületett Klampár Tibor dédunokája.

Tibor első házasságában született meg lánya, Ildi, aki ma már a negyvennyolcadikat tapossa. A Mister Csuklónak nevezett zseniális asztaliteniszezőt hamar meg is lepte egy unokával Ildikó, Ricsi jött, látott és már huszonnégy éves.

– Ricsi a legidősebb gyerek Ildikóéknál, és most már elmondhatja magáról, hogy apuka lett. Igaz, én megelőztem egy pár évvel, de ez már régen volt.

Tibor elmondta, majdnem elejtette a telefonját, amikor felhívta őt az unokája, és amikor Ricsi elcsukló hangon mondta, hogy megszületett a kislánya, együtt könnyezett vele.

– A kislány nevén nem kellett sokáig gondolkodniuk, ugyanis Ricsi megígérte az anyósának, ha lányka jön a napvilágra, csakis Janka lehet a neve, a nagymama után. Jó gyerek, betartotta a szavát. Klampár Tibor nevetve mondta, hogy szerinte nem sok olyan dédnagypapa van a pingpongos mezőnyben, aki még ma is igazolt versenyzőként bajnoki mérkőzéseken játszik.

Klampár Tibor

– Kitartó vagyok, ezt már bizonyítottam – mondta. – Néhány Klampárt már megtanítottam pingpongozni, s ha a Jóisten is úgy akarja, hat-hét év múlva Jankának is megmutatom, mi fán terem az asztalitenisz. Szóval, nem hagyhatom és nem is szándékozom abbahagyni, hiszen van még dolgom az asztal mellett.

Tibor dédnagypapa még csak a telefonjának képernyőjén látta a picit, aki elmondása szerint nem is olyan kicsi.

– Szerencsére jól vannak mind a ketten, egészségesek és ez a legfontosabb. Janka, – Ricsi elmondása szerint – 54 centi hosszú és 3400 gramm a súlya. És tiszta Klampár. Persze, ha egy kis szerencséje van a kis csajnak, akkor nem rám fog hasonlítani. Én nem vagyok elég „szép” lánynak.

Tibor elárulta, alig várja már, hogy közelebbről is megnézhesse a kis Jankát, akár még kézbe is venné.

– Egy biztos, „jó kezekbe” kerül. Ugyanis kevés dédunokát ringat világbajnok dédpapi – búcsúzott Klampár Tibor.

Gergely Gábor

, , , ,