Kormányinfó: emelkedhet az orvosok bére, de nem tudni, mennyivel

  •  
  •  
  •  

Magyarország továbbra is a legjobban védekező országok között van, a kórházi kapacitások adottak, ám ahhoz, hogy a koronavírus-fertőzések száma mérséklődjék, és közben az állam működőképessége is megmaradjon, újabb intézkedésekre van szükség – mondta a csütörtöki Kormányinfón a kancelláriaminiszter.

Határzár és hőmérés

A szerdai kormányülés döntéseit ismertetve Gulyás Gergely elmondta: a határzárat egy hónappal meghosszabbították, marad a látogatási tilalom a kórházakban és az idősotthonokban, október 1-jével elindult az iskolai, óvodai lázmérés, azokban az intézményekben pedig, ahol egy bejáraton több mint 400 gyerek közlekedik, hőkamerákat is munkába állítanak.

Gulyás Gergely

Jön az influenza, jön az oltás

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő megerősítette: a kormány döntése nyomán idén mindenki ingyenesen kaphatja meg az influenzaoltást, amelyet október második felétől lehet majd igényelni. Aki valamilyen kockázati csoportba tartozik, az mindenképpen adassa be magának – tanácsolta a kormányszóvivő, aki elmondta azt is: a vakcinákról a kormány gondoskodott, és ha kell, további adagokat is beszerez.

Emelkedhet az orvosok bére

Az egészségügyi rendszeren hatalmas a nyomás, ez is magyarázza, hogy a kormány tárgyalta és alapként elfogadta az orvosi kamara javaslatát, amely jelentős béremelést adna a gyógyítóknak, cserébe pedig büntetné a hálapénz elfogadását – válaszolt egy újságírói kérdésre a kancelláriaminiszter.

Gulyás Gergely azt a sajtóértesülést ugyanakkor nem erősítette meg, hogy döntés született volna az orvosi bérek 120 százalékos emeléséről. Az érdekképviselet javaslatáról ma egyeztet az operatív törzs és az EMMI – tette hozzá Gulyás.

Csiki Gábor

, , , , , , , , , ,